Close

Magyar napok Las Vegasban

Szeptember 24-én, kedden Carolyn G. Goodman asszony, Las Vegas magyar származású főpolgármestere irodájában fogadta Kálmán László főkonzult és Paczuk Miklós Tamás konzult. 

A főpolgármester nagy örömmel fogadta az ajándékba kapott, nemzeti színű, díszdobozos Rubik cube-bűvös kockát.

Szeptember 26-án, csütörtök este az Artemus Hall Concert Hallban, fergeteges sikerű koncertet adott a Magyar Állami Népi Együttes.

Szeptember 27-28-án Paczuk Miklós Tamás konzul és Fridrik Máté konzuli ügyintéző kihelyezett konzuli napot tartottak Las Vegasban.

A konzuli napokkal egy időben, két magyarországi (Szekszárd, Eger) négy amerikai, egy kanadai és egy amerikai skót csapat részvételével, 18. alkalommal került sor az Árpád-kupa labdarúgó tornára. A tornát szombat este, az első amerikai-magyar  Nevada-i Szeszfőzde nagytermében egy bankett zárta.
A főkonzul által alapított Árpád kupa Puskás Ferenc különdíját Hegedűs Lóránt, a Los Angeles Hungarians játékosa érdemelte ki.

Szeptember 28-án „Szex a Vasfüggöny mögött” címmel egyúttal kiállítás nyílt a las vegas-i Erotic Heritage Museumban a magyarországi szocializmus erotikus művészetéről.

A nem hivatalos magyar napokat a Las Vegas-i Magyar Református Egyház és a kaliforniai magyar cserkészszövetség  által szervezett, megalapítás alatt álló, első Nevada állambeli magyar cserkészcsapat cserkész évnyitója, vasárnapi magyar iskola évnyitó szülői értekezlete és magyar nyelvű református Istentisztelet zárta.
A Las Vegas-i magyar közösséget köszöntötte Kálmán László főkonzul is, beszédében a nemzeti összetartozás megható példájaként üdvözölte a Las Vegas-i magyar szülők elkötelezettségét gyermekeik magyar képzésének civil megszervezéséért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top