Close

Bokros Lajos tíz pontja

„Európa, a magyar jövő legfőbb biztosítéka” címmel olvasható Bokros Lajos európai parlamenti képviselő, a Modern Magyarország Mozgalom elnökének írása pártja blogján, amelyben tíz pontban foglalja össze. hogy mit jelentene Magyarországnak, ha kilépne az Unióból.

 
A politikus szerint a világméretű gazdasági és pénzügyi válság Európa-ellenességet szül és szerinte a jelenlegi kormány ezt kihasználja, ezért tíz pontban foglalta össze, hogy mit jelentene Magyarországnak az Európai Uniótól való távolodás, kilépés.
 
1. Nem lenne többé szabad a munkavállalás Nyugat-Európában, az eltávozottak kényszerűen hazatérnek, vagy végleg elmennek.
2. A legtöbb európai ország újból bevezetné a vízumkényszert; megszűnne a korlátlanul szabad utazás, nyaralás, vásárlás.
3. Nagy valószínűséggel megjelennek újra a vámhatárok, nem lehetne korlátlanul és olcsón külföldi termékeket behozni az országba.
4. Jelentősen szűkülnének a magyar vállalatok exportpiacai, kiviteli lehetőségei. Ha nincs hatékony export, nem lesz import sem. 
5. Elesik hazánk évi több száz milliárd forintnyi nettó támogatástól, amit a gazdagabb országok szerződésben biztosítanak számunkra.
6. Megszűnik a forint konvertibilitása, korlátlan átválthatósága, a forint árfolyama még erősebben ingadozni fog, kockázata megnő.
7. A magyar állam, vállalatok és háztartások csak sokkal drágábban jutnának külföldi hitelekhez, megnőne az adósság kamatterhe.
8. Eltávoznak a hazánkban megtelepedett külföldi feldolgozóipari vállalatok és nem jönnek újabb beruházások a leszakadó országba. 
9. Megnövekszik a munkanélküliség, tömegessé válik a szegénység, a jövedelmek közötti különbségek látványosan fokozódnak.
10. Meglazulnak a kapcsolatok a határon túli magyar nemzetrészek képviselőivel, gyengülnek a nemzeti jogok érvényesítési esélyei.
 
Hozzáteszi „Magyarország kilépése az Európai Unióból egyenes út a szegénységbe és a szolgaságba. Az Európai Unió a szabadság, az emberi jogok legfőbb őre és letéteményese, az alkotmányos jogállam és a demokrácia hazai újjáépítésének fontos iránytűje, a gazdasági növekedés, felzárkózás, az anyagi és társadalmi jólét erős motorja, a kulturális és erkölcsi megújulás legfőbb biztosítéka. Hazánk részvétele az európai nemzetek egyenjogú szövetségében így alapvető magyar nemzeti érdek.”
 
 
Orbán Viktor ugyanakkor úgy fogalmazott kedden, Magyarország tiszteletbeli konzuljainak V. konferenciáján hogy „Magyarország ezer éves története során soha sem volt euroszkeptikus”.
 
forrás: modernmagyarorszag.blog.hu, fidesz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top