Close

Két emberéletet követelt a hétvégi ítéletidő Ukrajnában

Ukrajna öt megyéjében okozott áradásokat a napokig tartó heves esőzés. Odessza, Mikolajiv, Kirovográd, Zsitomir és Cserkaszi vidékén százakat kellett kitelepíteni, lakóházak dőltek össze. Az ítéletidőnek két halálos áldozata van – értesült a Kárpáti Igaz Szó Online ukrajnai magyar portál.

Odessza megyében egy férfival  gömbvillám végzett, egy idős nő pedig vízbe fulladt. Az áradások által érintett nyolc településről 600 lakost telepítettek ki.  A mentésbe és a kárelhárításba 300 szakembert vontak be. A Kaharlik folyó mentén átszakadt egy földgát, az áradó víz megrongált egy gázvezetéket, utakat és vasúti vonalakat tett járhatatlanná. Számos településen megszakadt az áram- és ivóvízellátás. A legsúlyosabb helyzetjelentések Berezino településről érkeztek, ahol méteres magasságban hömpölygött a víz az utcákon. A faluban 11 ház romba dőlt, több pedig súlyosan megrongálódott.
Kirovográdot a legnagyobb csapás szeptember 14-én érte. A heves esőzés következtében a város csaknem valamennyi utcáján – fennakadásokat és baleseteket okozva – piszkos ár hömpölygött. Jelentős károk keletkeztek a város egészségügyi főiskolájának diákszállójában. A javítás céljából megbontott tetőről lezúduló víz elöntötte az épületet, melyből négyszáz diákot kellett kitelepíteni. A városnapi rendezvényeket is elmosta az égszakadás Mikolajivben. A település központja néhány óra alatt egybefüggő vízterületté vált. Herszonban 14-én gyakorlatilag megszűnt a közlekedés. Az özönvízben mindenütt járművek vesztegeltek a folyókká változott utakon, a helyzetet csak súlyosbította, hogy az árhullámtól egy híd is megsérült. Poltava megye Kobeljaki városában a vihar 15 házat rongált meg, károk keletkeztek több gazdasági épületben és a járási kórházban is.
forrás: kiszo.hhrf.org

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top