Close

Kerék-Bárczy Szabolcs belépett a Demokratikus Koalícióba

Az MSZP-vel folytatott eredménytelen megbeszélés hatására valóságos belépési hullám indult meg a Demokratikus Koalícióban – olvasható a hírhatár.hu 11. kerületi portálján.

 
A Hírhatár információi szerint Kerék-Bárczy Szabolcs (az MDF egykori szóvivője) is az újonnan belépettek közé tartozik. A Hírhatár megkereste magát az érintettet is, miért döntött úgy, hogy felvételét kéri a Demokratikus Koalícióba. Kerék-Bárczy Szabolcs válaszában kiemelte, hogy „azokat az értékeket, amelyeket én képviselek, a valós társadalmi támogatottsággal rendelkező magyar pártok közül ma a DK képviseli”.
Ugyancsak nyilatkozott az atv.hu-nak Kerék-Bárczy, aki szerint komolyan vehető új politikai pártot nem lehet létrehozni. „A jelenlegi kínálatból a Demokratikus Koalíció társadalom- és gazdasági programja teljesen rendben van számomra” – fogalmazott a politikus-közíró. A DK képviseli a szabályozott, de szabad piacgazdaságot, a versenyt, a jólét esélyét megteremtő kapitalizmust, a feltétel nélküli transzatlanti elkötelezettséget, az emberi méltóság tiszteletét, a mostaninál lényegesen kisebb államot. Kerék-Bárczy szerint a bő fél év múlva esedékes parlamenti választásig „még sok víz lefolyik a Dunán”, így az MSZP és az Együtt-PM közötti választási megállapodás addig még sokat változhat és teljesen reálisnak tartja, hogy a Demokratikus Koalíció egyedül átugorja az ötszázalékos bejutási küszöböt.
Kerék-Bárczy Szabolcs székesfehérvári születésű, felsőfokú tanulmányait Budapesten folytatta. A Külkereskedelmi Főiskolán szerzett külkereskedelmi szaküzemgazdász diplomát 1992-ben, 1994-ben ugyanitt a Public Relations szaküzemgazdász minősítést, majd 1995-1997 között a Harvardon (John F. Kennedy School of Government) szerzett diplomát (Master in Public Policy).
 
Szakmai pályáját a miniszterelnöki hivatalban kezdte: a miniszterelnök kabinetfőnökének titkára 1992-től 1994-ig, az MDF országgyűlési képviselőcsoportjában képviselő tanácsadó, az MDF frakció gazdasági kabinetjének titkára 1995-ig,
 
1994-95 között a Külkereskedelmi Főiskola adjunktusként oktat,
1997-98 között a Matáv Rt. lobbistája,
1998-99 között visszatért a Miniszterelnöki Hivatalba mint a miniszter kabinetfőnöke,
1999-2001 között a Külügyminisztériumban a külügyminiszter főtanácsadója,
2001-04 között a Magyar Köztársaság Los Angeles-i főkonzulja,
2004-06 között az Euro-Phoenix Pénzügyi Tanácsadó Kft. igazgató helyettese,
2006-tól az MDF Országos Elnökségének tagja, a Külügyi Kabinet vezetője és a párt szóvivője.
 
A politika mellett számos egyéb tevékenységet is folytat, több amerikai egyetem, valamint nemzetközi konferencia előadója nemzetközi politikai és gazdasági kapcsolatok témakörében. Ezen felül 1997-2001 között a Magyar Távirati Iroda Tulajdonosi Tanácsadó Testületének Országgyűlés által választott tagja, 2004-ben pedig a Budapesti Gazdasági Főiskola címzetes docense. Angol és német nyelven felsőfokú vizsgát szerzett. Feleségével és kislányával Budapesten él.
forrás: 11keruleti-hirhatar.hu, atv.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top