Close

Pappá szentelésének 50. évfordulóján köszöntik Kozma Imrét

Kozma Imre irgalmasrendi szerzetest, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnökét pappá szentelésének ötvenedik évfordulója alkalmából köszönti szombaton Böjte Csaba ferences szerzetes és Reisz Pál, az eseménynek helyet adó Belvárosi (Pesti) Ferences Templom igazgatója.
    Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Kozma Imrét, a betegápoló irgalmasrend magyarországi vezetőjét 1963 júniusában szentelték pappá. 1968-tól nyolc évet szolgált káplánként a Pesti Ferences Templomban.
    Prédikációival, miséivel a templomot olyan lelki központtá tette, amely „példamutató volt azokban a vészterhes időkben, amikor az ateizmus uralkodott az országban, és a hatalom mindent megtett, hogy az egyház hangját elnyomja” – idézték a közleményben Reisz Pál templomigazgatót.
    Kozma Imre a pesti ferences templomból a zugligeti plébániatemplomba került; „ott teremtette meg azt a legendás közösséget, amely a Magyar Máltai Szeretetszolgálat bölcsője lett” – írták.
    Az irgalmasrendi szerzetes pappá szentelésének évfordulója alkalmából júniusban gyalogos zarándoklaton kereste fel azokat a helyeket, ahol az elmúlt évtizedekben szolgált. Nyolc nap alatt 140 kilométert tett meg, „az elhívás ajándékáért hálát adó útja” Győrzámolyban, szülőfalujában ért véget, első miséjének helyszínén – közölte Reisz Pál.
    Kozma Imre aranymiséjének ünnepi szónoka Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója lesz.

Forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top