Close

Ukrán zászlót égettek

Őrizetbe vettek négy személyt Beregszászon, akik ukrán zászlót égettek – írja a Kárpátinfo.net.  A négy fő (16-23 év közötti személyek) ittas állapotban, a belvárosban egy épületről leemelték az ukrán nemzeti lobogót és felgyújtották. Az ügyben nyomozás indult. 

Háttér
A Kárpátalja.ma portál munkatársa, úgy tudja – a megyei lap online változatából – hogy az eset augusztus 31-én éjszaka történt, amikor négy fiatalember leszakította, majd felgyújtotta az ukrán zászlót Kárpátalján. Az elkövetők alkoholos befolyásoltság alatt álltak, és úgynevezett „élő létraként” szedték le a zászlót, az egyik épületről a város központjában. Egy másik portált (transkarpatia.net)  is idéz az újságíró : „A rendőrség beregszászi járási osztályának munkatársai hatékonyan, egy nap leforgása alatt fényt derítettek a gyanúsítottak kilétére és őrizetbe vették őket. Kiderült, hogy az egyik beregszászi járási falu lakóiról van szó”. Az is kiderült, hogy a Szvoboda párt (szélsőjobboldali nacionalista párt a szerk.) Rákóczi-téri irodájáról szedték le a zászlót.
A publicista véleményében – amelyben több álláspontot ütköztet – arra a következtetésre jut, hogy a tett mindenképpen elítélendő, bár még nehéz eldönteni minek lehet tekinteni az esetet. Véleménye szerint félő, hogy az események a konfrontáció felé sodorják Kárpátalját.
forrás: Kárpátinfo.net, Kárpátalja.ma

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top