Close

Önkormányzati támogatás kaposvári egyetemistáknak és főiskolásoknak

Kaposvár önkormányzata a következő tanévben is támogatja kollégiumi helyek biztosításával, illetve hozzájárulással az albérleti költségekhez az országban máshol tanuló helybeli főiskolásokat és egyetemistákat – tájékoztatta a városháza szóvivője hétfőn az MTI-t.

Répás Orsolya közölte: a kaposvári hallgatóknak a somogyi megyeszékhely önkormányzata Pécsen ötven kollégiumi helyet tart fenn. Azok pedig, akik más városban folytatják tanulmányaikat, havi hatezer forint albérleti hozzájárulásra pályázhatnak. Ez utóbbi hárommillió forintos keretét a Pécsen tanulók akkor vehetik igénybe, ha az önkormányzat rendelkezésére álló kollégiumi helyeket már feltöltötték – mondta a szóvivő.

A pályázati úton elnyerhető támogatásra azok az állandó kaposvári lakóhellyel rendelkező fiatalok jelentkezhetnek, akik valamely egyetem vagy főiskola nappali tagozatán folytatják tanulmányaikat, családjukban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum kétszeresét (jelenleg 57 ezer forint), és kollégiumi hely iránti kérelmüket az adott oktatási intézmény elutasította.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top