Close

Kínában megszülettek az idei év első pandaikrei

Pandaikrek születtek a hétvégén a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban, ők az elsők az idén – jelentette a kínai média vasárnap.

    A Hajce nevű pandamama szombaton a kora reggeli órákban hozta világra első kölykét, akit tíz perccel később követett a testvére – számoltak be a nagy újságról a vulungi óriáspanda tenyésztési- és kutatóközpont dolgozói.
    A helyi szakemberek egyelőre csak a második újszülött nemét tudták megállapítani, mivel az elsőt az anyja még mindig magához ölelve tartja. Az ikerpár ifjabb tagja nőstény, és 79,2 grammot nyom.
    Bennfentes információk szerint az anyamedve azt követően lett állapotos, hogy márciusban a központ hivatásos „kerítői” két udvarlóval – Paj Janggal és Ji Paóval – is összehozták, akikkel azután rendszeresen találkozott. Május végén már a terhesség jeleit mutatta.
    A fogságban élő óriáspandákról az a hír járja, hogy nehezen esnek teherbe, szexuálisan passzívnak mutatkoznak. Az új jövevények legtöbbjének július és szeptember közé esik a születésnapja.
    Az óriáspanda a világ leginkább veszélyeztetett, védett állatfajai közé tartoznak. Vadon körülbelül 1600-an élhetnek, többségükben Szecsuan bambuszerdeiben. További 300 példány van fogságban, a világ különböző állatkertjeiben.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top