Close

Burgenland hívja a kerékpározókat

A magas hegyek hazájában, Ausztriában a szelíd domborzatú Burgenland vált a kerékpározók paradicsomává. Ma már 2500 kilométer kerékpárút hálózza be, ezek közül három Magyarországra is átnyúlik.
A legismertebb közülük az UNESCO világörökségen áthaladó Fertő-tavi kerékpárút, melynek 135 kilométeres hosszából 38 hazánk területére esik. A másik, a  B57„Weinidylle” útvonal szőlőskertek, pincesorok mentén halad, hossza 212 kilométer, ebből 60 kilométer a magyarországi. A harmadik ilyen út Burgenland déli csücskében található: a 80 kilométeres „Hármashatár” kerékpárút a Rába-Őrség-Goricko Natúrparkokat szeli át, három országot, Ausztriát, Magyarországot és Szlovéniát érintve.
Az osztrák kerékpárutak útjelzései nagyon jók, így a kitűzött úticélok rajtuk haladva eltéveszthetetlenek. Ezenkívül a Burgenland Tourismus online interaktív túravezető felülettel is segít megtervezni a biciklitúrákat.
Michaela  Fischbach és Sommer Klaus, a Burgenland Tourismus munkatársai az újdonságok közt említették a nextbike hálózatot is. Ez egy olyan kölcsönzési rendszer a Fertő-tó körül, melynek meghatározott pontjain folyamatosan – akár éjjel is – bérelhetők és leadhatók kerékpárok, melyek egyszeri regisztráció után akár mobiltelefonnal is igénybe vehetők.
László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke elmondta, hogy az egyesület olyan klubkártyát bocsátott ki, melynek tulajdonosai 10% kedvezményt kapnak az osztrák kerékpárutak menti színvonalas szálláshelyeken.  Szólt arról is, hogy a klub napokban zárult „Bringázz a munkába!” kampányát a Burgenland Tourismus is támogatta.
A burgenlandi kerékpártúrákhoz Szombathely és Szentgotthárd állomásokon át Dél-Burgenlandba, Sopronból és Budapestről (Győrön át) Észak-Burgenlandba kedvezményes menetdíjakkal lehet eljutni a kerékpárjelzéssel feltüntetett vonatokon, melyeken a kerékpárok szállítása ingyenes.  
A kerékpártúrákat az idilli, szelíd táj mellett az útközben fellelhető egyéb látnivalók, a rangos éttermek és borozók teszik feledhetetlen élménnyé, miközben kiadós testmozgásra nyújtanak lehetőséget.
A sajtótájékoztató után számos újszerű kerékpárváltozatot ki is lehetett próbálni, így elektromos kerékpárokat, mint például a YikeBike, a világ legkönnyebb összecsukható elektromos kerékpárja, a Trikke elnevezésű elektromos roller és a Pedelec elektromos rásegítésű kerékpár.
További információ a www.burgenland.info  oldalon.

Szöveg és kép: Bognár Mária 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top