Close

IV. Kézműves Magyar Ízek Vására

Negyedik alkalommal rendezik meg a budapesti Millenárison a Kézműves Magyar Ízek Vásárát, november 16-18. között. A közelgő disznótoros idényre tekintettel a rendezvényen kiemelt szerepet kap a hurka, a kolbász és az újbor is. A szervezők idén új célt is kitűztek maguk elé: egy tonna élelmiszerrel szeretnének segíteni az éhező gyerekeken.
A látogatók több mint 100 különböző ízű hurkát, kolbászt, szalámit és 30 féle újbort kóstolhatnak meg. A kínálatban olyan különlegességekkel is találkozhatnak, mint a rozmaringgal ízesített országkolbász – amelyet fehérboros magvas birsalma mustárral, és mákos cipóval tálalnak –, az aszalt szilvával töltött véreshurka, a kukoricadarával készített bácskai májas hurka vagy a kacsa- illetve libakolbászok.
Az újdonságok mellett a már megismert magyar ízek  – mézek, lekvárok, szörpök, sonkák, sajtok, pálinkák, fűszerek és tejtermékek –  olyan különlegességekkel is képviseltetik magukat, mint a kalocsai paprikás csokoládé, a szilvalekváros kolbász és a legelső, 75 éves recept alapján elkészített Rákóczi túróslepény is.
A szervezők gondoltak a vásárra kilátogató családokra is, a gyerekeknek szombaton az Alma, vasárnap a Kolompos együttes zenél, míg a felnőtteknek péntek este a Balkán Fanatik gondoskodik a jó hangulatról. Lesz csokimikulás készítés, mézpergetés, téli fagyi készítés és különböző szakmai beszélgetések, díjátadók is.
A szervezők egy tonna élelmiszerrel szeretnének segíteni az éhező gyerekeken. Még a vásár előtt levágták az ország legnagyobb mangalicáját, amelyből Erdei Zsolt (Madár) segítségével 200 kg kolbászt készítettek. Ehhez a vásáron kijelölt helyeken bárki hozzáadhat bármilyen alapélelmiszert.  – A magyar ízek népszerűsítése mellett idén az is célunk, hogy egy tonna élelmiszert gyűjtsünk össze és ezzel támogassuk a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Gyermekétkeztetési Programját és a HEGYEM (Harcművészek az egészséges Gyermekekért) Nonprofit Kft-t. – hangsúlyozta Pap Krisztián, a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség (MIKSZ) vezérigazgatója. Ma hozzávetőlegesen 20 000 gyermek éhezik Magyarországon, a közelgő ünnepek alkalmával egyik legfontosabb feladatunknak tekintjük, hogy rajtuk segítsünk- tette hozzá.
A IV. Kézműves Magyar Ízek Vásárán most először a belépő mellé, mindenki megkóstolhatja az idei szőlőtermés első hírnökét, a 2012-es újbort, valamint ajándékba kolbász vagy hurka üdvözlőfalatot adnak a szervezők. A 12 év alatti gyerekeknek a belépés ingyenes.
Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top