Close

„Az év ökoturisztikai létesítménye 2012”

Átadták „Az év ökoturisztikai létesítménye” kitüntető címet a Turizmus Világnapján. Tanösvény kategóriában első helyezést ért el a Nyírjesi Fűvészkert és Vadaspark (Ipoly Erdő Zrt.). Második lett az Élő erdő tanösvény (Írottkő Natúrparkért Egyesület). Az év ökoturisztikai látogatóközpontja címet megosztva kapta a Pannon Csillagda (Bakonybél) és a Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola (Ipoly Erdő Zrt. Vác Erdészet). Harmadik helyezett lett a Sas-hegyi Látogatóközpont (Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság). A díjakat Dr. Rácz András természetvédelemért felelős helyettes államtitkár, Dr. Nemes Andrea turisztikai főosztályvezető és Horváth Gergely vezérigazgató adta át.
 „Az év ökoturisztikai létesítménye” pályázatot közösen hívta életre a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezet- és Természetvédelmi Helyettes Államtitkársága, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztálya és a Magyar Turizmus Zrt.. A cím elnyerésére ökoturisztikai létesítmények üzemeltetői (nemzeti park-igazgatóságok, erdőgazdaságok, önkormányzatok, társadalmi szervezetek, társas és magánvállalkozások) pályázhattak látogatóközpont és tanösvény kategóriákban.

Összesen 19 pályamunka érkezett az ország különböző tájairól. Az elbírálásnál fontos szempont volt, hogy mennyire felelnek meg az ökoturizmus alapelveinek, így pontozták többek között a természeti-kulturális erőforrások fenntartható használatát, a terület értékeinek alapos és élményszerű megismertetését.
Mindkét kategória győztese korlátlan ideig használhatja „Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2012” és „Az év ökoturisztikai tanösvénye 2012” címet.
Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top