Close

Sztárok, játékok a közmédia napján a Millenárison

Számos interaktív és színes program, így Tévé Maci kiállítás, Magyarország, szeretlek! játék, rádió- és televíziótörténeti kiállítás várja az érdeklődőket szombaton a budapesti Millenáris parkban a közmédia napján. Az egész napos rendezvény házigazdája D. Tóth Kriszta és Gundel Takács Gábor.

A 10 órakor kezdődő, Együtt vagyunk! szlogenű rendezvényen az érdeklődők bebarangolhatják a televízióból ismert Maci szobát és Macifilmeket nézhetnek, felpróbálhatják a televízió jelmeztárának kincseit és részt vehetnek a  Magyarország, szeretlek! játékban. Szente Vajk vezényletével, csapattagként Buda Márton, D. Tóth Kriszta, Gundel-Takács Gábor, Horváth Gergely, Szöllősi Györgyi és Varga Edit, kapitányként Jakupcsek Gabriella és Csiszár Jenő vesz részt a megmérettetésben.
   
A Teátrumban a Pollack  Mihály téri Rádió- és Televíziótörténeti Múzeum kiállítási tárgyainak válogatását, Wieber Mariann jelmeztervező munkáit, valamint a 2012-ben felújított Süsüt és a Futrinka utca lakóinak bábjait tekintheti meg a közönség. 17 órától a Fábry-show mulattatja a vendégeket Szőke András és Badár Sándor közreműködésével. A kisebbeket egyebek mellett arcfestés, Disney-játék és kézműves foglalkozások szórakoztatják, a parkban pedig az olimpiáról hazatért sportriportereink invitálják játékos vetélkedőre a gyerekeket.
   
A szabadtéri színpadon a Süsü, a sárkány című mesejáték és a Hányszor mondjam még? című előadás szórakoztatja a nézőket, 13 órától bemutatkozik a Duna ősszel induló új tehetségkutató műsora. Az érdeklődők megtekinthetik a Magyar Állami Népi Együttes műsorát, népi táncot tanulhatnak Novák Péterrel, népdalokat énekelhetnek Herczku Ágnessel, kulisszatitkokat tudhatnak meg a Hagyományok Háza munkatársaitól és a televíziós stáb tagjaitól. 15 órától a szabadtéri Rádiókabaré felvételén Aradi Tibor, Badár Sándor, Elek Ferenc, Kertész Ricsi, Kovács András Péter, Lengyel Tamás, Maksa Zoltán és Vida Péter lép fel.
   
A Pixel Galériában az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának ötvenes, hatvanas, hetvenes évek jellegzetes életképeiből válogatott kiállítása látható. A Teátrum mellett felállított közvetítőkocsiban bárki kipróbálhatja magát rádiós hírolvasóként, betekintést nyerhet a rádiózás világába és élőben láthatja a Kossuth Rádió adásfelvételét a tavi színpadról. A rendezvényen bemutatkozik az M1 szeptemberben induló új Család-barát magazin című műsora, emellett a közönség beszélgetéseket hallhat például Bencze Ilonával, Huszárik Katával, a Béres családdal és Bodrogi Gyulával.
   
A Tetőtől Talpig standon Dunai Anita öltözködési tanácsadó, Jónás Kata sminkmester és Hajas László mesterfodrász várja az érdeklődőket öltözködési, frizura és sminkelési tanácsokkal, a sportműsorok standján a vállalkozó kedvű látogatók kipróbálhatják magukat sportriporterként és olimpikonokkal találkozhatnak. A Kívánságkosár standján nótafelismerő verseny, a Petőfi Rádió standján látvány (hang) konyha, a két házigazda standján pedig Bagi Iván és Nacsa Olivér szórakoztatja az érdeklődőket. A kulturális műsorok standján többek között 10 órától Kun Miklós történész mesél, majd Gereben Ágnes irodalomtörténész avatja be a nézőket a műsor kulisszatitkaiba, déltől Lackfi János és Szabó T. Anna költők játékra invitálják a Lyukasóra nézőit.
   
A programokat táncbemutató és tánctanítás a Csillagszemű táncegyüttessel, Pilates bemutató sportolókkal, Kerekítő Mondókás Móka különkiadás kicsiknek és dobtanítás is színesíti.
  
Az  MR Szimfonikusok 19 órától lép színpadra; a Szimfonik Live 2.0 című produkcióban közreműködik Péterfy Bori, a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO), a Heaven Street Seven (HS7), a Kiscsillag, az Irie Maffia, a Neo, a Kistehén, a Hősök, a Vad Fruttik és a Compact Disco.

Forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top