Close

Csapatsportok napja

A magyar kézilabda-válogatott bejutott a legjobb nyolc közé a londoni ötkarikás játékokon, miután ki-ki meccsen három góllal verték a szerb válogatottat. A félidőben még kettővel mentek szomszédaink, de a második játékrészben főleg Fazekas kitűnő védéseinek és Mocsai góljainak köszönhetően bedarálták Szerbiát a mieink. A negyeddöntőben Izland lesz Magyarország ellenfele, nehéz mérkőzésre számít a kapitány. Pólósaink is jó napot fogtak ki, a továbbjutás ugyan már megvolt, de az USA felett aratott győzelemmel a harmadik helyen végzett Kemény Dénes csapata. Kásásék már hét góllal is vezettek, a vége 11-6 lett, az A-csoport második helyezettje lesz az ellenfél a negyeddöntőben.

Feszült volt a hangulat a délelőtti Magyarország-Szerbia férfi kézilabdameccs előtt, hiszen mindkét csapatnál a túlélés volt a tét. Sok magyar drukker bíztatta a Mocsai-csapatot, ám minden igyekezet ellenére az első harminc percben nem ment a játék. A szerbek szinte mindent belőttek, a magyarok pedig ziccereket hibáztak. Érezhető volt, hogy az ellenfél nagyobb tempót diktált, 11-9 volt a félidei eredmény. Szerbia nagy lerohanásának egy gyengébb második félidő lett az eredménye, Fazekas nagyszerűen védett, Mocsai szórta a gólokat, a második játékrész derekán átvette az irányítást a magyar csapat, tíz perccel a vége előtt már hárommal mentek Nagyék. Az utolsó két percre még maradt egy kis izgalom, de a 60. percben újból három gól volt a két csapat közötti különbség, az eredmény már nem is változott. Magyarország 26-23-ra győzött az idei Eb-ezüstérmes ellen, ezzel a negyedik helyen továbbjutott, Izland lesz a következő ellenfél a nyolc között.

Férfi vízilabdásaink ugyan már a nyolc között voltak, de közel sem volt mindegy, hogy a horvátokkal, vagy esetleg az olasz-spanyol párharc győztesével találkozik majd a negyeddöntőben. A csoport harmadik helye volt a tét, ám az Egyesült Államok nem volt könnyű ellenfél, lévén az első csoportmeccsen verték Montenegrót, mi viszont kikaptunk tőlük. Ennek ellenére az egygólos első negyed után a másodikban már megszórták a magyarok a tengerentúliakat, 6-2 volt az állás a nagyszünetben. Kijött a lépés ezen a meccsen, a védelem és a támadás is jól teljesített, a harmadik negyed közepére eldőlt a meccs, hét gól volt a különbség. Az utolsó percekre ugyan kicsit kiengedtek Birosék, de így is magabiztos, 11-6-os magyar győzelem lett a vége, az olasz-spanyol párharc győztesével találkozik Magyarország a négy közé jutásért. Fontos megemlíteni a magyar lányok tegnapi bravúrját, Merész András csapata 11-10-re győzött az oroszok ellen, ezzel már a négy között vannak a pólós hölgyek. A döntőért a spanyolokat kellene megverni, a csoportban ez még nem sikerült, de közel jártak Drávuczék, holnap lehet javítani. Hajrá Magyarok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top