Close

Gyilkosság áldozata lett a pécsi lány

Tegnap délután, a lakásától mindössze néhány száz méterre, egy bokros területen találták meg Bándy Kata, rendőrségi pszichológus holttestét. A rendőrség szerint a lányt megfojtották, a tettest még keresik. Tegnap több utcát lezártak, feltételezhető volt, hogy a gyilkos a közelben bujkált. Hatala József, országos rendőrfőkapitány tegnap este egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki bármilyen olyan információval tud szolgálni, melynek segítségével megtalálhatják a tettest.

Bándy Kata szombat éjszaka még a barátaival szórakozott, hazafelé menet, vasárnap hajnalban tűnt el Pécs egy olyan részén, ahol nem voltak térfigyelő kamerák. Vasárnap még nem gyanakodtak sem a szülők, sem a barátok, ám a lány hétfő reggel nem jelent meg a munkahelyén. Innentől kezdődött a keresés, amiben mind a rendőrök, mind a civilek nagy erőkkel vettek részt. A facebook-on többtízezres létszámúra duzzadt csoport alakult, hogy segítsék eltűnésének hírét terjeszteni, vagy információt szolgáltassanak. Számos nyelvre lefordították az eltűnéséről szóló felhívást, több országos laphoz, rádióhoz, tévéhez jutott el a hír Magyarországon és külföldön is. Sajnos azonban szomorú vége lett az esetnek, tegnap délután egy férfi találta meg egy bokros részen a lány holttestét, ezt követően azonnal értesítette a rendőröket, akik lezárták a környéket. 
A facebook-csoport szervezői kérik, hogy a Bándy Kata eltűnéséről tájékoztató üzeneteket már ne továbbítsák. 
 
„A rendőrség kéri, hogy aki az eltűnés idejében, helyén, valamint a megtalálás helyén, illetve a kettő közötti útvonalon bármilyen gyanús körülményt észlelt, esetleg az elkövető személyéről, vagy az elkövetésről érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán (Pécs, Vargha D. u. 1.) illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.” 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top