Close

Webber nyerte a Silverstone-i csatát

Kattints a képre a teljes mérethez!Míg az időmérő hosszú időre félbeszakadt szombaton az eső miatt, a másnapi versenyre már nyoma sem maradt a rossz időnek. Szigorú taktikázás folyt a pályán, amiből ezúttal a Red Bull pilótája, Webber jött ki a legjobban. Sokáig a poleból induló Fernando Alonso vezetett, ám az utolsó körökre bedarálta a kemény gumikeveréken autózó ausztrál.  Sebastian Vettel a dobogó harmadik fokára állhatott fel, mögötte Massa és a két Lotusos, Räikkönen és Grosjean végzett. Alonso előnye a 13 pont Webberrel, 29 pont Vettellel szemben.

Alonso a rajtnál egy bátor manőverrel tudta megtartani első helyét, Webber másodikként fordult, őt Schumacher követte, Vettel viszont helyet vesztett, Massa nagyot rajtolt, feljött a negyedik helyre. Az első boxkiállások után Alonso megtartotta az első helyét, Webber és Vettel követte a spanyolt. Grosjean csatlakozott az első nyolchoz, valószínűleg, ha a verseny elején nem kell szárnyat cserélni az autóján, a dobogóért küzdhetett volna. Alonso legközelebb a 37. körben látogatta meg a boxutcát, lágy gumikkal kellett folytatnia, a Red Bullok azonban a kemény keveréken voltak. Kobajasi  az ötödik helyről ment ki kereket cserélni, azonban hibája miatt nekicsúszott a szerelőknek (akik szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedtek), sok időt veszített és csak a 12. helyre jött vissza.

A 48. körre Webber utolérte Alonsot, majd ebben a körben át is vette a vezetést. Alonso ezek után jobb tempókat ment, Vettelnek nem volt esélye megelőzni. A Ferrari taktikája ugyan nem jött be, de még mindig jobb volt a helyzet, mint korábban Montrealban. Mark Webber az első helyen futott be, Alonso megtartotta a második pozíciót, Vettelnek meg kellett elégednie a harmadik hellyel. Felipe Massa az idei legjobb teljesítményét nyújtva a negyedik lett, megelőzve Räikkönent és Grosjeant, Schumacher a hetedik helyen ért célba. A briteknek nem sok öröm jutott, Hamilton és Button csak a nyolcadik és a tízedik pozíciót szerezte meg. Webber volt idén a második duplázó, két hét múlva a Német nagydíj következik.

 

         Végeredmény 

  1.    Mark Webber    ausztrál    Red Bull-Renault     1:25:11.288
  2.    Fernando Alonso    spanyol    Ferrari       3.060 mp h.
  3.    Sebastian Vettel    német    Red Bull-Renault       4.836 mp h.
  4.    Felipe Massa    brazil    Ferrari       9.519 mp h.
  5.    Kimi Räikkönen    finn    Lotus-Renault     10.314 mp h.
  6.    Romain Grosjean    francia    Lotus-Renault     17.101 mp h.

 

         A világbajnokság állása

  1.    Fernando Alonso    2    5    9    129
  2.    Mark Webber         2    2    8    116
  3.    Sebastian Vettel    1    3    7    100
  4.    Lewis Hamilton    1    4    8      92
  5.    Kimi Räikkönen    –    3    8      83

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top