Close

Nyáresti koncertek a Dominikánus Udvarban

A tíz évvel ezelőtti kezdeményezés teljes sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az előadások a kezdetek óta telt házzal működnek. A Dominikánus Udvar, a Romtemplom és a Hilton Szálloda közötti nyitott udvar rendkívül frekventált helyen, a Budai Vár, a Mátyástemplom, a Halászbástya közvetlen vonzáskörzetében található. Ezen adottságánál fogva páratlan panorámával rendelkezik, exkluzív koncertek, kamaraoperák bemutatására kiválóan alkalmas.

A helyszín belföldi és külföldi látogatók százait vonzza, akik szívesen töltenek el egy hangulatos, kellemes estét a szálló impozáns udvarán. Idén nyáron, július 26-án hagyományosan „Prímás Párbaj” néven a 100 Tagú Cigányzenekar Kamaraegyüttesének Koncertjét, augusztus 9-én pedig a Budapest Klezmer Band fellépését tekinthetik meg a nézők.
A Dominikánus estéket július 26-án este a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar Kamaraegyüttese nyitja, melynek különlegessége, hogy a világhírű együttes vezető prímásait, muzsikusait egyesíti, fantasztikus kvalitást és hangulatot kölcsönözve a rendezvénynek. Az esten fellép „Buffó” Rigó Sándor, Lendvai „Csócsi” József, Ifj. Berki László, Jónás Mátyás, Suki András, valamint a felülmúlhatatlan cimbalomkirály: Ökrös Oszkár és még sokan mások. A már jól ismert klasszikus darabok a zenekar sajátos átiratában mindig rendkívüli élmény a hallgatóság számára. Megunhatatlan, élvezetes előadásmódjuk, temperamentumuk, tehetségük mindenkor magával ragadja a hazai és a külföldi közönséget. Az est műsorvezetője Fehér Anikó, a Magyar Rádió Zrt. zenei programszerkesztője lesz.
A Jávori „Fegya” Ferenc által alapított és vezetett héttagú klezmer zenekar, a Budapest Klezmer Band 2003 óta állandó vendége a nyáresti dominikánus udvari koncertsorozatnak. A méltán nagy hazai és külföldi rajongótáborral rendelkező zenekar megalakulása óta következetesen azon dolgozik, hogy megőrizze a klezmer stiláris jegyeit, ám mégis magas színvonalon tegyen „kirándulásokat” a társművészetek széles skáláján a balettől a musicalig, a hagyományőrző dokumentumfilmtől a soknemzetiségű játékfilmig. A Hilton udvarban könnyű, nyáresti kikapcsolódást nyújtó, „Best of Klezmer” című programjukkal lépnek fel augusztus 9-én. Műsorukon a már jól ismert és közkedvelt koncertszámok, a Purim, a Menyasszonytánc legnépszerűbb számai szerepelnek, de legújabb zenedrámájukból, a Gettóból is ízelítőt adnak a közönségnek.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top