Close

Gyuris: átfogó módosításra lenne szükség

Átfogó módosítást javasol a bankszövetség a kormánynak a pénzügyi tranzakciós illetékről szóló törvényjavaslat kapcsán – közölte Gyuris Dániel, a Magyar Bankszövetség elnökségi tagja az m1 Ma reggel című műsorában.
 
A beterjesztett törvényjavaslat szerint a pénzforgalmi illeték a bankokat terhelné. A jelenlegi magyarországi bankadó 17-szerese az európai átlagnak, de csaknem 50-szerese lenne, ha a törvényjavaslatot a jelenlegi formában fogadnák el – hangsúlyozta a bankszövetség elnökségi tagja, hozzátéve, hogy javaslatuk szerint a bankok és az ügyfelek között kellene megosztani ezt a terhet. A bankszövetség bízik abban, hogy tárgyalások után olyan pénzfogalmi illeték bevezetésére kerülhet sor, amely mindenki előtt egyértelműen és tisztán mutatja a terheket – mondta Gyuris Dániel. A szakember szerint a jelenlegi tervezetnél sokkal átgondoltabb, majdnem minden pontjában módosítandó javaslattal lehetne megtalálni a megoldást. 

 
Az Országgyűlés már megkezdte a törvényjavaslat tárgyalását, ebben a szakaszban nemcsak a kormány képviselőjével, hanem valamelyik parlamenti képviselővel együtt lehet ezt végiggondolni – fogalmazott. A bankszövetség elnökségi tagja szerint ha a törvényjavaslat a jelenlegi formájában marad, az további recessziót vetít előre. A bankok hitelező képességének romlása mellett a másik fő hatás az, hogy az igazán európai méretekben gondolkozó vállalkozások rövid úton, akár egy hónap alatt külföldre tudják telepíteni pénzforgalmukat – mondta Gyuris Dániel.
 
Forrás: MTI
 
Fotó: hirado.hu
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top