Close

Csokihanglemez Horvátországban

Csokoládéból készített hanglemezt egy horvát punk zenekar, és terméke meglepően jól szól.

A spliti Fon Biskich zenekar műve természetesen nem digitális technológiájú, hanem a régi, úgynevezett bakelitlemezek gyártásához hasonlóan született. Nagyon magas kakaótartalmú csokoládéból készítettek korongot – a hanglemezeknél jóval vastagabbat -, és abba nyomatták a mikrobarázdákat. Kislemezről van szó, amelyen csupán az O kakva luna című – egyáltalán nem punk, hanem régi slágerjellegű – szám van. A csokikorong csakis régi, tűs lemezjátszón játszható le. Nagy előnye, hogy ha a dalt elunja a hallgató, megeheti a lemezt – adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.
   
Az ötlet először csupán viccként merült fel az együttes énekesében, Marinko Biskicben, akinek családja nemzedékek óta készít csokoládét, de aztán a próbanyomat ellenőrzésekor kiderült, hogy egészen jó hangminőséget lehet elérni. A lemez meghallgatható és megtekinthető a világhálón a http://www.youtube.com/watch?v=n7LGs_aH1G8&feature=youtu.be címen.
   
Kicsit serceg, de szól, és bizonyságul, hogy alapanyaga valóban csokoládéból van, a végén falatozgat belőle – bár csak aprókat – az énekes.

Forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top