Close

IMF/EU-konzultáció – Szijjártó: bármely percben készen állunk tárgyalni

– A kormány bármely percben vagy bármely másodpercben készen áll arra, hogy megkezdje a tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval – közölte a miniszterelnök szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
   

 „Nekünk érdekünk az, hogy minél előbb megkezdjük a tárgyalásokat”, és hogy azok mihamarabb megállapodással záruljanak, ebben „abszolút elkötelezettek vagyunk” – fejtette ki Szijjártó Péter kérdésre válaszolva, hozzátéve: Magyarország makrogazdasági adatai egyértelműen biztatóak, javulnak.
    A legfontosabb mutatószámokat nézve Magyarország az EU élvonalába, az első negyedbe tartozik – jelentette ki, majd felsorolta: folyamatosan csökken az államadósság, nő a foglalkoztatottság, három százalék alatti a költségvetési hiány.
    Orbán Viktor miniszterelnök szóvivője hozzátette, hogy Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter várhatóan a jövő heti kormányülésen ismerteti egyesült államokbeli tárgyalásainak részleteit.
    Az MTI kedden számolt be arról, hogy Fellegi Tamás főtárgyaló e hét közepén Washingtonban folytatja az informális megbeszéléseket az IMF illetékeseivel, egyúttal csütörtökön részt vesz az Egyesült Államok fővárosában egy konferencián, amelyen áttekintik a magyar gazdaság és belpolitika egyes fontos kérdéseit.
    Azzal összefüggésben, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a pénzügyi forgalmi adó bevezetése mellett foglalt állást a Heti Válaszban megjelent könyvismertetőjében, és egyúttal újabb adókulcsok bevezetését szorgalmazta, Szijjártó Péter azt kérte, az újságírók forduljanak ezzel kapcsolatban a tárcavezetőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top