Close

Folyamatos egyeztetést kezdett a Miniszterelnökség a multikkal

A kormány célja, hogy Magyarország Európa legversenyképesebb termelési központjává váljon, ehhez pedig elengedhetetlen a foglalkoztatás növelése – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Európai Üzleti Tanács vezetőivel folytatott csütörtöki megbeszélésen, ahol döntöttek egy új üzleti konzultációs iroda létrehozásáról is. A kormányfő megerősítette, a kabinet nem tér le az államadósság-csökkentés útjáról.
 

A kormányfő szavait szóvivője, Szijjártó Péter idézte a budapesti találkozó utáni sajtótájékoztatón, közölve: a tárgyaláson megállapodás született arról, hogy létrejön egy üzleti konzultációs iroda, mely szervezeti keretet fog biztosítani a kabinet és a multinacionális cégek képviselői közötti folyamatos tárgyalásoknak, egyeztetéseknek. Az új fórum  a Miniszterelnökség és az üzleti tanács munkatársaiból fog állni.
A kormányfő megerősítette továbbá, hogy a kabinet elkötelezett a kamatterhek és az államadósság folyamatos csökkentésében.. 
A tizenöt, Magyarországon működő multinacionális vállalat felső vezetőit tömörítő tanács irányítója, Kerekes László a tájékoztatón elmondta, a megbeszélésen három fő területet neveztek meg, amely szerintük szükséges az ország versenyképességének javításához: a vállalatoknak biztosított kiszámíthatóság, a forint stabilitása és az ország jó nemzetközi megítélése.
A csütörtöki konzultációt kezdeményező tanács vezetője hozzátette, emellett szóba került egy politikai ciklusokon átívelő országstratégia fontossága, a gazdasági élet kifehérítésének kérdése és a humántőke jelentősége is. Üdvözölték a mérnökképzés erősítését és a kormánynak a foglalkoztatás növelésére, valamint a gazdasági élet kifehérítésére, kiszámíthatóságára vonatkozó szándékát. 
„Azért kértük a konzultációs lehetőséget a miniszterelnöktől, mert nekünk szerepünk az – mint magyarországi befektetéseket irányító üzletembereknek –, hogy a magyar gazdaság fejlődjön” – közölte Kerekes László – aki az AkzoNobel régiós vezetője –, hozzáfűzve, hogy a kormányzati tervek megismerésével szerintük segítséget tudnak nyújtani adni abban, hogy az elmúlt időszak gazdaságpolitikai intézkedéseiről alkotott nemzetközi vélemények kedvezőbb irányba változzanak. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top