Close

Két év börtön a Harry Potter-filmek sztárjának

A bíró azért szabott ki súlyos ítéletet a Harry Potter filmek sztárjára, mert bebizonyították, hogy részt vett tavaly augusztusban az egész Angliára kiterjedő zavargásokban.

Jamie Waylett, aki hat Harry Potter-filmben is szerepelt, mint Vincent Crabbe a Roxfort folyamatos bunyósa, két év letöltendő  börtönbüntetést kapott. Az ügyészek szerint Waylett tagja volt egy kis bandának, ami részt vett az augusztus 8-án kitört zavargásokban.

A londoni Wood Green Crown bíróság bűnösnek találta Waylett-et erőszakos cselekedetek, például rongálás, üzletek kifosztása miatt, de felmentették az alól a vádpont alól, hogy molotov koktélt dobott volna házakra és autókra (ez valóban megtörtént, de valószínűleg nem a színész és bandája tette). A 23 éves sztár beismerte, hogy ellopott egy üveg pezsgőt egy kifosztott szupermarketből.  A bíróság ítélete azért is volt ilyen erélyes, mivel a színészt korábban már elkapták marihuána termesztéssel, de akkor megúszta felfüggesztett börtönbüntetéssel. Most nem.

1. számú melléklet:

Mi történt pontosan tavaly augusztusban Londonban, majd később Anglia szerte?

Zavargások robbantak ki augusztus 8-án London Tottenham városrészében amiatt, hogy rendőrök megöltek egy négygyerekes családapát. Az ügyben nyomozás indult, ám a helyiek nagy része a kerületi rendőrőrs elé vonult, a békés tüntetés pedig a rohamrendőrök elleni utcai harccá vált. A tottenhami rendőrőrs előtti csendes tüntetés akkor fajult rendbontássá, mikor a tömegtől 200 méterre molotov-koktélokat dobtak két autóra. Ezután a tiltakozók összecsaptak a helyszínre vezényelt rohamrendőrökkel, üvegpalackokkal és petárdákkal dobálták őket. Kétszázan gyűltek össze, hogy tiltakozzanak annak a 29 éves Mark Duggannek a halála miatt, akit a minap lövöldözés közben öltek meg a rendőrök.. Hogy pontosan mi történt, az tisztázatlan. Az eredeti hírek szerint Duggan tűzharcba keveredett a rendőrökkel, akik ezért lőtték agyon. Ezt látszott alátámasztani, hogy az egyik intézkedő rendőr rádiójába golyó fúródott. Duggan rokonai és a környék lakói ugyanakkor kétségbe vonták a rendőrség állításait. Mivel a rendőrség nem tudott felvilágosítást adni a történtekről, a tények helyét a pletykák vették át. A tiltakozáson többen azt terjesztették, hogy Duggant kirángatták a taxiból, a földre szorították és kivégezték.

2. számú melléklet:

Ki az a Jamie Wylatt?

1989.július 21-én született Londonban és jó magas, 188 cm, de kissé elhízott.9 éves korában elgázolta egy autó és kómába esett. Nagybátyja segítségével vértranszfúziót hatottak végre rajta, és négy nap után magához tért, pedig az orvosok lemondtak róla. Egyszer még az USA akkori elnökével, Bush-sal is találkozott. Játszott már színházban is. Csillagjegye:Rák. Eredetileg Dudley Dursley szerepére hívták a meghallgatásra, de végül úgy ítélték meg, hogy jobb lesz, mint Vincent Crabbe.

Szerző: Fejes Imre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top