Close

Hivatalos: Kuncze visszatér a politikába

Kuncze Gábor volt SZDSZ-elnök a Szabadelvű Polgári Egyesület új elnökeként visszatér a politikába – tudta meg a Heti Válasz. Információink szerint a szervezet szoros kapcsolatra törekszik a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval. 

E hét elejére megújult az SZDSZ egykori elitjét tömörítő Szabadelvű Polgári Egyesület honlapja, ahol az eddig tetszhalott szervezet új elnökeként Kuncze Gábort tüntetik fel. Az elnökség tagja rajta kívül az SZDSZ-ből 2009-ben kilépett Sándor Klára, a budaörsi polgármester Wittinghoff Tamás, a Kuncze egykori belügyminiszteri államtitkáraként ismert Világosi Gábor, valamint egy 22 éves jogászhallgató, Turi Tamás.
A Heti Válasz információi szerint a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció vezetői is többször tárgyaltak Kunczéék „hasznosításáról”, de végül az a megoldás született, hogy a liberálisok szervezetileg nem csatlakoznak a DK-hoz. A különállás ugyanis lehetőséget teremt arra, hogy a Szabadelvű Polgári Egyesület saját jogon jelenjen meg az ellenzéki kerekasztal-kezdeményezéseken – így eggyel több Gyurcsányhoz lojális szervezet lehet majd tagja a balliberális véleményvezérek által szorgalmazott Orbán-ellenes olajfa-koalíciónak.
A Szabadelvű Polgári Egyesület – öndefiníciója szerint – „meg akar szabadulni azoktól az ideológiai béklyóktól, amelyek a XXI. századra dogmává silányultak: az értelmes vitát, a megegyezést és a társadalmi kiegyezést tartja fontosnak”. Kunczéék csapata „a demokrácia rombolása, a jogállam leépítése, az elharapózó félelemkeltés, erőszak és gyűlölet ellen, a Köztársaság jogi, szellemi, gazdasági újraépítése érdekében minden demokratával kész a szövetségre: mérsékelt konzervatívval és szociáldemokratával egyaránt”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top