Close

Kormányszóvivő: a békemenet nyomatékot ad a kormány mondandójának

A kormányszóvivő szerint a szombati Békemenet Magyarországért elnevezésű megmozdulás „haszna” az, hogy nyomatékot ad a kormány mondandójának – jelentette ki Giró-Szász András az MTV Ma reggel című műsorában hétfőn.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: nem akar semmilyen számháborúba belemenni, de a légi fotók és Budapest köztereinek ismerete világossá teszik a „nagyon nagy arányú különbségeket” a kormányt támogató és a kormány politikáját kritizáló tüntetések között.    

A Belügyminisztérium (BM) szerint négyszázezren demonstráltak a kormány mellett szombaton Budapesten, a Békemenet Magyarországért nevű megmozduláson.

„Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett” – írta szombati közleményében a BM. A Hősök teréről induló tömeg élén a demonstráció szervezői, mások mellett Bayer Zsolt közíró, Bencsik András, a Magyar Demokrata című lap főszerkesztője és Széles Gábor nagyvállalkozó haladt egy kifeszített molinót tartva, amelyre magyarul és angolul az volt írva: „Nem leszünk gyarmat”.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top