Close

Vádat emeltek a vietnámi kereskedő-házaspár kivégzésével is meggyanúsított „halálbrigád” ellen

Előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség V. Sándor és hét társa, az úgynevezett „halálbrigád” ellen – közölte a főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel.

    A csoport tagjai – változó összetételben – Romániában és Magyarországon több fegyveres rablást követtek el pénzváltókban és ékszerboltokban, és a vádirat szerint a százhalombattai ékszerészgyilkosság és egy vietnámi házaspár kivégzése is az ő számlájukra írható.
    Kállai Gábor tájékoztatása szerint az elsőrendű vádlott, a 30 éves V. Sándor (Magyarországon élő román állampolgár) a másodrendű vádlottal, 25 éves élettársával, T. Emesével 2007-től több pénzváltót és ékszerboltot rabolt ki fegyverrel Romániában, majd áttették székhelyüket Magyarországra. 
    2008 decemberében a 24 éves negyedrendű vádlott, S. Attila bevonásával egy tököli ékszerboltban fegyverrel kényszerítették az eladónőt a páncélszekrény kinyitására, majd 35 millió forint értékű ékszerrel és a sértett kézitáskájával távoztak. 
    2009 áprilisában a Komárom-Esztergom megyei Ácson lévő ékszerboltba hatoltak be. Az eladónőt fegyverrel fenyegették, megverték, miközben az akcióba bevont ötödrendű vádlott, az 51 éves R. László feladata az volt, hogy autójával takarja el a közeli bankfiók biztonsági kamerájának látóterét. A több mint 13 milliós zsákmányt ezúttal is hamar felélték – áll a vádiratban -, így újabb célpont után néztek. Egy százhalombattai ékszerészt támadtak meg 2009 júliusában, miután eldöntötték, hogy neki és bérlőjének is meg kell halnia a lebukás elkerülése érdekében. Ebbe a rablógyilkosságba K. Richárd 22 éves harmadrendű vádlottat vonták be. 
    A gyilkosság előtti napon egy Monor közeli erdős-ligetes területen kiástak egy gödröt, ott végezték ki és temették el a bérlőt. Az ékszerboltost másnap lőtték fejbe az üzletében, hárommillió forintnyi ékszert vittek el, és egy orgazdának, a nyolcadrendű vádlottnak, az 58 éves G. Gusztávnak adták el. 
    A vádirat szerint 2010 februárjában egy dunaharaszti kaszinó kirablása következett, 1,35 millió forintot vittek el, majd tavasszal egy vietnámi házaspár pénzére vetett szemet a „halálbrigád”. Az Ázsia Centerben dolgozó párt hosszabb ideig figyelték, megtervezték elrablásukat, megölésüket, és előre megásták a sírjukat Ócsa külterületén.
    A sértettek gépkocsiját május 18-án este Újpesten állították meg, de az autóban csak 120 ezer forintot találtak. A vádlottak kocsijába átrángatott házaspár hiába mondta, hogy a többi készpénz az üzletben maradt, kivitték őket az ócsai gödörhöz, ott a vádirat szerint V. Sándor újra a pénzt követelte, majd kétszer fejbe lőtte a nőt is és a férfit is, és eltemették őket.
    A főügyészség szóvivőjének közlése szerint az ügyben szerepet játszó további két ember a fegyvereket szerezte be és adta el V. Sándornak. Az elsőrendű vádlottat négy társával együtt előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, bűnszervezetben elkövetett emberöléssel és egyéb cselekményekkel vádolják. E cselekményekért életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top