Close

Az NGM ma közli az államháztartás októberi előzetes adatait

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) ma közli az államháztartás előzetes októberi, valamint az idei első tíz havi adatait.
     Az államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli – első kilenc havi hiánya 1.570,6 milliárd forint volt, amely a módosított éves előirányzat 132,6 százaléka. 
    A szeptemberi deficit 25,9 milliárd forintot tett ki. Ezen belül a központi költségvetés 18,6 milliárd forintos többlettel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 32,6 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 11,9 milliárd forintos deficittel zártak.
    Az NGM a szeptemberi adatközléskor rögzítette: a Mol részvénycsomag vásárlására fordított kiadás egyszeri jellegű, ezért azt az éves összehasonlításban nem célszerű szerepeltetni, így az év hátralevő részében is mellőzik. Az éves teljesítés vizsgálatakor és az előző évvel való összehasonlíthatóság céljából a tavaly ez időszakban még nem létező ágazati különadó bevétellel, valamint a magánnyugdíjpénztári vagyonelemek értékesítéséből előirányzott, de még nem teljesült bevétel időarányos részével korrigált egyenleget használják. Ez a korrigált, kilenc havi egyenleg az eredeti költségvetési előirányzathoz viszonyítva 111,8 százalék.
    Tavaly októberben az államháztartás – helyi önkormányzatok nélkül számolt – pénzforgalmi egyenlege 43,6 milliárd forint hiánnyal zárt, az első tíz havi hiány 1.132,7 milliárd forint, az éves előirányzat 131,1 százaléka volt.
 
Forrás:gep/guz MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top