Close

Jakab István: ma váltjuk valóra Bocskai álmait

Ma váltjuk valóra Bocskai István álmát, aki erős, egységes magyar nemzetet akart – mondta Jakab István, a Országgyűlés alelnöke pénteken Hajdúszoboszlón, a hajdúk letelepítésének 405. évfordulója alkalmából rendezett városi megemlékezésen.

    A jeles napon előbb ünnepi istentisztelet volt a helyi református templomban, majd ünnepi ülést tartott a város önkormányzati képviselő testülete, délután pedig a város főterén, Bocskai lovas szobránál folytatódott a megemlékezés-sorozat.
    Az ünnepség szónoka, Jakab István történelmi párhuzamot vont Bocskai István nemzetegyesítő törekvései, a hajdúk letelepítése és a mai kor között.
    Utalt arra, hogy Bocskai nemcsak kiváló hadvezér volt, de nem feledkezett meg azokról, akikkel együtt küzdött a nemzetért: letelepítette katonáit, akik gazdálkodással áttérhettek egy másik életre.
    „Hajdúszoboszló ma is olyan város, ahol az emberek összefognak, és méltó örökösei Bocskai hajdúinak” – mondta Jakab István. Hozzáfűzte: most valósítják meg Bocskai álmát, az egységes magyar nemzetet. „Lélekben ez megtörtént az új alkotmánnyal és az állampolgárság megadásával” – jelentette ki az Országgyűlés alelnöke.
    Az ünnepi beszéd után a jelenlevők megkoszorúzták Bocskai István szobrát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top