Close

Kereszttűzben a miniszterelnök beszéde

Az LMP szerint semmitmondó volt Orbán bejelentése. Az MSZP bankárkormányt, a Jobbik neoliberális kliséket emlegetett.
Kereszttűzben a miniszterelnök beszéde–Az ellenzéknek kell előállnia válságkezelő javaslatokkal, mert a kormány cselekvőképtelen – mondta a Lehet Más a Politika Gazdasági Kabinetjének vezetője a miniszterelnök szerdai bejelentéseit követő budapesti sajtótájékoztatóján.

Scheiring Gábor kiábrándítónak nevezte Orbán Viktor beszédét, és úgy vélekedett, hogy a kormányfő „megint a semmitmondás művészetét űzte”. Az LMP-s politikus azt mondta, hogy a kormány intézkedései alkalmatlanok voltak a gazdasági növekedés beindítására.

„Igazi bankárkormánynak” nevezte Orbán Viktor miniszterelnök kabinetjét az MSZP elnöke. Mesterházy Attila az elnevezést azzal indokolta, hogy véleménye szerint a bankok a kormány asszisztálása mellett ügyfeleikre hárítják összes költségüket.

Az MSZP-elnök semmitmondónak nevezte a kormányfő által délután elmondottakat. Megdöbbentő, hogy a miniszterelnök „hazajött bejelenteni, hogy majd szeptember 9-én bejelent valamit” – fogalmazott a politikus.

Mesterházy Attila közölte, hogy az MSZP benyújtja a devizahitelesek érdekében kidolgozott javaslatait a parlamentnek, illetve országgyűlési vitanapot kezdeményez a magyar gazdaság helyzetéről.

A Jobbik szerint Orbán Viktor szerdán nem adott választ arra, hogyan találhat kiutat Magyarország a jelenlegi gazdasági válsághelyzetből.

Hegedűs Tamás, a párt frakcióvezető-helyettese a kormányfő tájékoztatója után újságíróknak nyilatkozva úgy fogalmazott: Orbán Viktor – az előző kormányokhoz hasonlóan – kizárólag olyan „neoliberális kliséket” használt, amelyek zsákutcába juttatták az országot az elmúlt húsz évben.

A jobbikos politikus ehelyett, pártja gazdasági programjából merítve, erőteljes „keleti nyitást” javasolt, valamint kezdeményezte, hogy Magyarország is tegyen lépéseket az államadósság visszafizetésének könnyítése érdekében.

Nem rendült meg a piac bizalma a magyar gazdaságban, a kormány kezelni tudja az újabb nemzetközi pénzügyi válság okozta problémákat – hangsúlyozta a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési frakciójának vezetője szerdán, Orbán Viktor bejelentéseit követően.

Harrach Péter jó lépésnek nevezte a devizahitelek árfolyamgátjáról szóló döntést. A politikus közölte: az újabb nemzetközi pénzügyi válságból adódó problémákat, így a várhatóan 90 milliárd forintos költségvetési csúszást, a kormány kezelni tudja.

Ez a különbség a stabilitási alapból is fedezhető – jelentette ki, majd hozzátette: az intézkedés részletei a szeptember 7-én kezdődő Fidesz-KDNP frakcióülésen dőlnek majd el.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top