Close

Hatalmas károkat okozott a viharos időjárás Lengyelország középső részén

Hatalmas károkat okozott a Lengyelország két vajdaságában, a Varsót is magában foglaló mazóviai és a szomszédos lódzi vajdaságban csütörtök este átvonuló forgószél és vihar.
A vihar fákat tépett ki, villamosvezetékeket szakított le, háztetőket sodort magával. Péntek délelőtt még javában folyamatban volt a következmények felszámolása és a károk felmérése. A rendkívüli időjárásnak szerencsére emberáldozatai nincsenek, de több idős ember is azt mondta, hogy ilyet még életében nem látott.
Eddigi adatok szerint mintegy 800 épületet, köztük több száz lakóházat rongált meg a vihar, villámcsapások következtében több helyen tűz ütött ki. Több országos út a kidőlt fák vagy a rengeteg csapadék miatt járhatatlanná vált, köztük a Varsó és Wroclaw közötti 8-as út egyes szakaszai. Varsó több kerületében még pénteken is hömpölygött az utcákon a víz.
Donald Tusk miniszterelnök csütörtök este meglátogatta a természeti csapás által leginkább sújtott településeket, és kormányzati segítséget ígért a károsultaknak. Egyebek között megígérte házaik újjáépítését, függetlenül attól, hogy volt-e rájuk biztosításuk vagy sem.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top