Close

MTVA: a csoportos létszámleépítés során mindvégig jogszerűen jártak el

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megerősíti, hogy a munkavállalóit érintő csoportos létszámleépítés során mindvégig jogszerűen és a szociális szempontokat messzemenőkig figyelembe véve járt el – közölte Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

 Az MTVA a csoportos létszámleépítés kapcsán az MTVA ideiglenes Üzemi Tanácsával konzultációt folytatott, amely megállapodással zárult – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
    Kérik a sajtó munkatársait, hogy értesüléseiket a létszámleépítés körülményeiről legyenek kedvesek ellenőrizni, s azt is jelzik: ehhez az MTVA Kommunikációs Igazgatósága a rendelkezésükre áll.
    Cserháti Ágnes tudatta: minden kollégának, akinek szerződésmódosítást kínálnak, világosan elmondják, hogy nem köteles azt aláírni, a módosítás a munkáltató ajánlata, amelynek elfogadásáról ő szabadon dönthet. A munkaszerződés módosítása a két fél egyező akaratával történhet meg. „Aki ennek ellenkezőjét állítja, az nem mond igazat” – írták.
    A közleményben az olvasható: a leépítésben érintettek politikai alapon történő kiválasztására tett utalások súlyos vádak, melyeket az azokat megfogalmazóknak bizonyítaniuk kell majd, akár bíróság előtt is.
    „Határozottan kijelentjük, hogy döntéseink kizárólag a közszolgálati média megújítását szolgálják. Akik politikai tisztogatásról beszélnek, azok az elavult, alacsony presztízsű, átláthatatlanul gazdálkodó közmédia fenntartásában érdekeltek” – fogalmazott Cserháti Ágnes.

Lásd még: Botrányos és embertelen elbocsátások a közmédiumoknál

  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top