Close

Mese Nagy Böhöm királyról

A rövidlátó baloldaliak és liberálisok bizonyára farkast kiáltanak a Népszava elleni határozott fellépés láttán. És velük béget majd a panelprolik csürhéje. Az igényesen gondolkodó, felelős polgárok azonban átlátják a magasabb rendű összefüggéseket, vagy ha eddig nem, akkor majd most. 
Aki nem egy kő alatt él, az tisztában van azzal, hogy Magyarország rendkívüli kihívások előtt áll. Ezek megoldása a nemzet minden erejét igénybe fogja venni. Felelőtlen, sőt bizonyos értelemben hazaáruló, aki a háborús erőfeszítés küllői közé botot dugna.
 
Márpedig a küllők közé dugott bot minden tiszteletlen megjegyzés.

 
Igen, hozzád beszélek, felelőtlen kommentező, blogger és újságíró. Te, aki Schmitt Pálon élcelődsz, és te, aki magát a miniszterelnököt ítéled meg, a fotelből, olcsó sört felbüfögve. Te, aki ellenzékieskedő demagógiát terjesztesz, szemétkedésekre linkelsz, aki minduntalan arra emlékezteted a többieket, hogy Magyarország Kormányát és közjogi méltóságait egyáltalán lehetséges nem szeretni, megvetni és gúnyolni. 
 
A Nemzeti Ügyek Kormányának van megoldása, van terve és tehetsége kivezetni Magyarországot ebből a földi pokolból, ahol van. Legalábbis dolgoznak rajta. De meg kell értenie mindenkinek: ez a terv addig nem működik, amíg bárki is viccelődik azon, hogy Nemzeti Ügyek Kormánya, vagy akár hadarva ejti ki. Ennek a nagy Tervnek előfeltétele az egyetemes áhítat.
 
A Nemzeti Ügyek Kormánya és annak miniszterelnöke okos. És ravasz. Belelát a jövőbe, látja az eljövendő századok háborúit és kataklizmáit, dagadó izmokkal feszül neki a kormánykeréknek, emberfeletti teljesítményre képes, csak értünk dolgozik. A zsenialitás minden porcikájában ott munkál. Az ő létezése maga a jel. Nélküle nem is volna haza. No motherland without you, ahogy a népszerű sláger mondja.
 
Csak hódolat illeti meg, nem bírálat. Egyetlen apró hibája van. Illetve olyasmi, amit hibaként szokás felróni, de hát az vesse rá az első követ, akinek nincs semmilyen személyiségzavara.
 
Szegény édesapám beteg
 
A Nemzeti Ügyek Kormánya egy picikét paranoid, és egy csöppecskét pszichopata. Ennyi az egész. Voltak például híres cowboyok, akiket pisztolypárbajban senki le nem győzhetett, de nem is tűrték senkitől, hogy beszóljon. És hány nagy művészt ismerünk, akik megroppannak a kiválóság súlya alatt, hogy aztán alkoholistaként, drogosként vagy ámokfutóként tűnjenek fel a hírekben. Hány nagyszerű előadóról jegyezték fel, hogy nem tűrte a kritikát senkitől!
A teljes cikk ITT olvasható. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top