Close

Kevés is elég, hogy a nyaralásból rémálom legyen

Több millió forintos kórházi vagy mentési költségekkel is szembe találhatjuk magunkat a külföldi nyaraláskor, ha megbetegszünk vagy baleset ér bennünket és nem kötöttünk utasbiztosítást. Bizonyos kórházakban az egynapos kivizsgálás díja 2 millió forintra is rúghat, ha pedig mentőrepülővel kell a sérült nyaralót hazaszállítani, az Európa területéről 6-8 millió forintba, a kontinensen kívülről pedig akár 25 millió forintba is kerülhet. Mielőtt csomagoláskor az utazási lista végére érnénk, feltétlenül győződjünk meg arról, hogy a biztosításkötés sem maradt ki a teendők sorából. A Generali csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosítónál (EUB) akár az indulás pillanatában is gondoskodhatunk a gondtalan vakációról.

A szállításon kívül a betegellátás sem olcsó külföldön, bizonyos kórházakban az egynapos kivizsgálás díja 2 millió forintra is rúghat, ha pedig mentőrepülővel kell a sérült nyaralót hazaszállítani, az Európa területéről 6-8 millió forintba, a kontinensen kívülről pedig akár 25 millió forintba is kerülhet. Érvényes utasbiztosítással mindezek a költségek elkerülhetők, sőt, szükség esetén akár orvosi kíséretet is kaphatunk, itthonról megszervezik a szállás és a repülőjegy átfoglalását, és segítenek a nyelvi akadályok leküzdésében is. Az EUB-hoz évente több ezer bejelentés érkezik, amelyek több mint fele a külföldön bekövetkező balesetek, megbetegedések miatt történik, leginkább nyáron.

 

A tengerparti nyaraláskor sokan hódolnak az extrém sportoknak, melyek fokozott balesetveszéllyel járnak. Az Európai Utazási Biztosítónál az ő számukra dolgozták ki a Tengerpart biztosítási csomagot, amely külön védelmet nyújt a búvárkodás, vízisízés, vitorlázás, windszörfözés, tengeri kajakozás, jetskizés, quadozás, stb. során bekövetkező sportbalesetekre, illetve fedezi a búvárkodás miatt esetleg szükségessé váló, úgynevezett hiperbár-kamrás kezelés költségeit is.  Ezen felül választható még szállodai- és kemping-felelősségbiztosítás is, mely a megrongálódott berendezésekre, például az összetört székekre és az elromlott zárakra is fedezetet nyújt. A biztosító Air Holiday biztosítása fedezi továbbá a járatkésések miatt felmerülő költségeket is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top