Close

„Ne pofázzon közbe!” – Tarlós megint kikelt magából

Menetrend szerint egymásnak esett a közgyűlésben Tarlós István főpolgármester és az MSZP-frakció.
A vita a Trafó, az Operettszínház és a Városliget egy részének állami tulajdonba való átadásáról zajlott a közgyűlésben, amikor elszabadultak az indulatok. Az előterjesztéssel kapcsolatban Horváth Csaba azt mondta: folytatódik Budapest felszámolása. Az MSZP frakcióvezetője szerint semmi sem garantálja, hogy az állam nem értékesíti a piacon a megszerzett ingatlanokat.

Tarlós István erre reagálva azt mondta: Horváth Csaba bizonyára gyerekkorától fogva kisebbségi komplexusban szenved. Közölte: Horváth Csaba azután, hogy egy ciklus után megbukott kerületi polgármesterként, nem töltötte ki a ciklusát főpolgármester-helyettesként és „itthagyta ezt a trágyadombot”, lehetne szerényebb. A Horváth által elmondottakat Tarlós „neoprimitív ostobaságnak” nevezte.

Bihary Gábor szocialista képviselő ekkor ügyrendben kért szót, és felkérte az ülést vezető György István főpolgármester-helyettest, hogy utasítsa rendre a főpolgármestert. Ekkor ismét Tarlós ragadta magához a szót, és amikor Bihary Gábor közbe akart szólni, a főpolgármester fennhangon azt mondta: „Ne pofázzon közbe!”

Az eset pikantériája, hogy kiderült: nincs érdemi vita az előterjesztésről, a két helyettese által jegyzett javaslatot ugyanis a főpolgármester sem támogatta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top