Close

Hatra emelkedett a hajnali busztragédia halálos áldozatainak száma

A kórházban meghalt az M70-es autóúton történt kedd hajnali buszbaleset egyik sérültje – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t. A halálos áldozatok száma ezzel hatra emelkedett.

Tiborcz János, Zala megyei rendőrfőkapitány közölte: az utas, aki a baleset idején a buszon ült, délelőtt belehalt sérüléseibe.     

A román autóbusz a Zala megyei Csörnyeföld közelében összeütközött egy Szlovénia felől érkező kamionnal. A balesetben a helyszínen öten meghaltak, összesen 27 sérültet szállítottak a mentők a nagykanizsai kórházba.

A megyei rendőrfőkapitány azt mondta, szinte biztos, hogy a baleset helyszínén a teljes útlezárás kora estig eltart. Az M70-es autópálya 15-ös és 16-os kilométere között történt hajnali baleset során szétszóródott csomagokat veszik számba, a sérült járműveket mindaddig nem mozdítják el a helyükről.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy az út szélén, a korlátnak sodródva megálló szlovén kamion utasfülkéje szinte teljesen szétroncsolódott és megsérült a jármű tartálya is. A szétszóródott mészpor a közelben mindent elborított, a járműveket, a csomagokat és az áldozatokat, sérülteket is.

A román autóbusz az ütközés után keresztbe fordult az úton, vezetőfülkéje összeroncsolódott. Az utasok több oldalablakot kitörve és az ajtókat felfeszítve tudták elhagyni a járművet.

Egy angolul beszélő fiatal nő az MTI tudósítójának azt mondta: arra ébredt fel, hogy óriási csattanás történt, az utasok pedig sikoltoznak. Hihetetlen szerencsének tartja, hogy ő maga alig néhány karcolással megúszta az ütközést, pedig az előtte és mögötte lévő ülésekben is meghalt két utastársa, egy nő és egy férfi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top