Close

Múzeumok éjszakája – Szaxofonos tárlatvezetés a Műcsarnokban

Éjjel kettő óráig tart nyitva a Műcsarnok pénteken, a múzeumok éjszakáján. Az intézményben koncertek, dj-k, színház várja az érdeklődőket.
Festés, agyagozás, fotómontázs-készítés várja a gyerekeket a Műcsarnokban Michael Borremans Szakállat enni című kiállításához kapcsolódóan, emellett a Menü Pont Galériában megtekinthetőek a gyerekek számára kiírt pályázatra érkezett munkák. A Bisztróban a Google Doodle 4 Google elnevezésű logótervező rajzversenyének legjobb hatvan alkotása látható.
Este kilenc órától Tóth Viktor szaxofonművész zenéjére lehet bejárni a kiállítótereket, míg a teraszon a progresszív elektronikus zenét játszó Freak Circus kéttagú dj-formáció lép fel. 
Este tíz órától a Sc.Art együttes multimédia koncertjét hallhatják a látogatók Zene égitestek és a világűr hangjaiból címmel. A formációt a KFT-ből ismert Márton András, II. Lengyelfi Miklós és ifjabb Kurtág György alapította. Saját hangképeik mellett felhasználják az űrszondák által készített hangfelvételeket is. A látványról a Kiégő Izzók vizuális csoport gondoskodik.
Sáry László zeneszerző Öt tétel a Tánczene sorozatból című művével kísérletezik a Forte Társulat este tizenegy órától, majd fél tizenkettőtől a Tóth Viktor Tercett ad koncertet.
Az Ernst Múzeumban megtekinthető a Télikert – Mikropop képzelet a kortárs japán művészetben című tárlat, a kiállításon Petrányi Zsolt, a Műcsarnok korábbi igazgatója tart tárlatvezetést nyolc és kilenc óra között. Fél tíztől ugyanott Kujun ad elektronikus koncertet.
MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top