Close

Tömegbaleset Győr-Moson-Sopron megyében: két halott,10 súlyos sérült

A balesetet vélhetően okozó szlovák kamion vezetője és annak a cseh busznak a váltósofőrje halt meg az éjjeli balesetben az M15-ösön, amelybe kevéssel éjfél előtt belecsapódott a nyergesvontató – közölte kocsis Tünde alezredes, a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. A szóvivő korábbi közlése szerint két ember meghalt, 10 súlyos, 41 pedig könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben; a sérülteket a győri, a tatabányai és a mosonmagyaróvári kórházakba szállították.

Az autóúton két Szlovákia felől érkező kamion, egy szlovák és egy lengyel érintőlegesen ütközött, aminek következtében a szlovák kamion a másik útpályán frontálisan ütközött egy cseh autóbusszal. Az autóbuszon két vezető és 50 fő, köztük mozgássérültek utaztak. A szlovák kamion kigyulladt, vezetője életét vesztette és a másik halálos áldozat az autóbusz váltósofőrje volt.

Nyolc súlyos sérültet szállítottak az M15-ös autóúton, Hegyeshalom mellett hétfőre virradó éjjel történt baleset helyszínéről a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba, egyikük állapota életveszélyes – közölte az MTI-vel Tamás László János, az intézmény főigazgató-főorvosa. A legsúlyosabban állapotban lévő sérültet jelenleg is műtik, többen várnak még operációra, és van, aki már túlesett rajta – tette hozzá. 41 utas könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a győri, a tatabányai és a mosonmagyaróvári kórházba vitték.

Egy sávon, váltakozó irányú forgalommal, rendőri irányítás mellett újraindult a forgalom az M15-ös autóútnak a hétfőre virradó éjjel történt súlyos baleset miatt korábban lezárt szakaszán Hegyeshalomnál. A rendőrség megkezdte a vizsgálatot halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett közúti baleset ügyében.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top