Close

Több mint 3.000 új munkahely az NGM pályázatának köszönhetően

A vállalkozások 3.095 új munkahelyet alakítottak ki, és a munkahelyeken 2.427 álláskereső legalább két éves foglalkoztatását vállalták a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) központi munkahelyteremtő pályázati programja keretében.

Az NGM-nek az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága számára készített tájékoztatója szerint a mikro-, kis- és közepes vállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatását segítő pályázatban 372 pályázó kapott vissza nem térítendő támogatást az ötmilliárd forintos keretösszegből.
A támogatásokkal a tárca tájékoztatója szerint egyúttal több mint 5.800 munkahely megőrzéséhez járultak hozzá, mivel a szerződésben vállalt foglalkoztatási kötelezettség a pályázat benyújtása előtti időszak létszámára is vonatkozik.
A minisztérium emlékeztet: a pályázaton beruházásaikkal a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehettek részt. A vissza nem térítendő támogatás keretében az építési munkák, valamint új gépek, berendezések, eszközök technológiák beszerzési költségei számolhatók el.
Az NGM kiemelt hangsúlyt fektetett a hátrányos helyzetű kistérségekben, településeken megvalósítandó beruházások támogatásának ösztönzésére – olvasható a tájékoztatóban.
316 vállalkozás, a nyertesek csaknem 85 százaléka 20 millió forint alatti támogatási összeget nyert el. Húsz és 49,9 millió forint közötti támogatási összegben 42 pályázó, 50 és 100 millió forint közötti támogatásban pedig 10 vállalkozás részesült.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top