Close

Gyertyafényes kastélylátogatás

Megismételhetetlen élményben lehet részük mindazoknak, akik a Múzeumok Éjszakájának fehérvárcsurgói programját választják ezen a hétvégén. A hamarosan ismét régi pompáját visszanyerő Károlyi-kastélyt gyertyafényes „túrán”, lámpással a kézben tekinthetik meg az érdeklődők.

 
 
A Közép-Dunántúli Operatív Program (KDOP) közel félmilliárdos támogatásának köszönhetően hamarosan véget ér a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély 1999-ben indított felújítása. Az Európai Uniós segítséggel 2009-ben kezdődött utolsó ütem részeként a kastély legszebb, középső szárnya készülhet el a nyár végére. Mindazok, akik az idei Múzeumok Éjszakáján, június 18-án este Fehérvárcsurgóra is ellátogatnak, többek között a kastélynak ezt a még bútorozatlan, de üresen is impozáns részét is felfedezhetik.
– A programok már este hat órakor elkezdődnek a kastélyban – mondta el Bendi Lajos, a kastélyépítő ükunokája, Károlyi György által, a fehérvárcsurgói épületegyüttes megmentésére és hasznosítására 1997-ben életre hívott Károlyi József Alapítvány képviselője. – Hagyományosan gyertyafényes hangversennyel kezdünk a Csurgói Csalogány Kamarakórus közreműködésével. Majd héttől óránként indulnak a gyertyafényes kastélylátogatások, amikor is lámpással a kézben járhatják be a vendégek az épületnek nemcsak a most megszépülő, de az egyébként a látogatók elől általában elzárt részeit is. Azért, hogy a túrára várakozók se unatkozzanak, fél kilenckor és fél tízkor Játék a fényekről címmel kvízjátékot rendezünk a kastély könyvtárában.
A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély felújításának befejezése, a turisztikai attrakció kiteljesedése címet viselő, a KDOP által 2009-ben sikeresnek ítélt pályázat révén hamarosan befejeződő kastélyfelújítás egyik célja, hogy a megszépülő épületegyüttes turisztikai vonzereje növekedjen, illetve méltó helyet biztosítson a jövőben az alapítvány és a Károlyi család által szervezett kulturális programoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top