Close

Nagyobb forgalomra kell számítani a pünkösdi hosszú hétvégén

A forgalom jelentős növekedésére kell számítani a pünkösdi hosszú hétvégén az autópályákon és a határátkelőknél, az Állami Autópálya-kezelő (ÁAK) Zrt. szerint érdemes előre megváltani az úthasználatra jogosító e-matricát.

A társaság az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében kiemelte: ilyenkor a forgalom növekedését az útnak induló hazai autósok mellett a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szokásos „rohama” okozza. Többségük előreláthatólag csütörtök délután és hétfő este fog átutazni az országon, útvonalként az M1-es (a Spanyolországból és az Olaszországból érkezők az M7-es) és az M5-ös autópályát, valamint az M0-s autóutat választják.
Mint hozzátették, külön figyelmet érdemel az alsóörsi Harley Davidson Fesztivál, amely ebben az időszakban szintén jelentős motorosforgalmat generál, elsősorban az M7-es autópályán.
 Péntek délután a fővárosból kivezető, kedd reggel pedig a befelé vezető utak forgalma nő, s a nagyobb városokat elkerülő utakon is több járműre lehet számítani. Fontos tudnivaló, hogy a szombat este 10 órától érvényes kamionstop kedd reggelig tart, így a várhatóan egyszerre elinduló teherjárművek tovább növelik majd az utak zsúfoltságát.
Az autópálya-kezelő azt tanácsolja, hogy aki teheti, az a fentiek figyelembevételével tervezze meg utazását, és indulás előtt tájékozódjon az aktuális forgalmi helyzetről. Kiemelte, hogy a nagy melegre való tekintettel az utasok hosszabb útra kizárólag jól felkészített járművel induljanak el és folyamatosan gondoskodjanak a folyadék pótlásáról.
A társaság felhívta a figyelmet arra, hogy az e-matricát elővételben is meg lehet vásárolni.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top