Close

Rózsakörökkel erősít a baloldal?

A STOP információi szerint április 30-án szombaton tartják első országos találkozójukat a Schmuck Andor által éltre hívott Rózsakörök vezetői, illetve tagjai. A találkozót Kapolyi László szociáldemokrata pártelnök nyitja meg, s az eseményen megválasztják majd a szervezet vezetését, így az elnököt is.
A polgári körök létrejöttéhez hasonló országos szervezetet gründolt az utóbbi négy hónapban Schmuck Andor, a Tisztelet Társasága alapítója, aki ezúttal a Rózsakörök Országos Szövetségét kívánja létrehozni. A szervezet csaknem féléves szervezőmunka eredményeképpen jöhet létre, hiszen Schmuckék azóta biztatják elsősorban időskorú szimpatizánsaikat, hogy alapítsanak Rózsaköröket, ezzel segítve elő az egyszerűbb kapcsolattartást.
A STOP úgy tudja, hogy az első országos találkozón vezetőséget és elnököt is választanak majd a résztvevők. A rendezvényen – ahová 800 résztvevőt várnak – többek között Bangó Margit Kossuth-díjas énekesnő szórakoztatja majd, köszöntőt pedig Kapolyi László szociáldemokrata pártelnök mond majd. Schmuck Andor és a szociáldemokrata párt kapcsolata nem új keletű, hiszen a tavalyi önkormányzati választásokon már a Kapolyi vezette párt színeiben próbálkozott meg a főpolgármesterséggel, de a választás előtt megváltoztatott ajánlási szabályok miatt néhány száz cédula híján lecsúszott a jelöltségről.
A Rózsakörök létrehozása egyébként erősen hajaz az Orbán Viktor Fidesz-elnök által éltre hívott polgári körökre, igaz, annyi különbség akad, hogy Orbán kifejezetten politikai célból, az együtt mozdulás elősegítése érdekében kérte a polgári körök létrehozását, Schmuckék pedig elsősorban kulturális és szórakoztató programok ígéretével buzdították híveiket az önszerveződésre. Kapolyi szerepeltetése ugyanakkor mégis utal némi politikai szálra.
Schmuck másik szervezete, a Tisztelet Társasága egyébként a 2006-os kampányban az MDF-fel szövetkezett, az akkori magyarázat szerint azért a Dávid Ibolya vezette pártot választották, mert csak ők vállalták a szervezet programjának képviseletét. (A TT az örökösödési adó eltörlését szorgalmazta, illetve a kegyeleti járadék bevezetését.)
Egyes információk szerint Schmuck Andor és Kapolyi László ismételt közös fellépése arra utalhat, mégis megvalósulhat az a korábbi spekuláció, miszerint Schmuck Andor venné át a Magyarországi Szociáldemokrata Párt valamelyik vezetői posztját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top