Close

Demonstráció információs központ a VDSZ-nél

„Ne morgolódj mozgolódj!” Demonstráció információs központot állított fel a vegyipari szakszervezet (VDSZ), hogy szervezéssel, koordinációval segítse az április 9-i tüntetésre készülő vidékieket és budapestieket.

    A VDSZ-nél ugyanis egyre több érdekvédelmen kívüli ember jelzi, csatlakozna a fővárosi megmozduláshoz, de nem ismeri a lehetőségeket. A vegyipari ágazatnál úgy látják, az emberek, mert felismerték, kötelességük kiállni a jogaikért. A szervezet vezetői remélik, a tömeg erejével érdemi tárgyalásokra kényszeríthetik a döntéshozókat – olvasható a VDSZ közleményében.

    Telefonos demonstráció információs központot indított a vegyipari szakszervezet, hogy segítse a vidékről a fővárosba készülő dolgozók, családok és nyugdíjasok tájékozódását, valamint az április 9-re tervezett gigantikus nemzetközi demonstrációhoz való csatlakozását – olvasható az érdekvédelmi szervezet közleményében. A szervezetnek azért kellett létrehoznia a reggel 8-tól este 22-ig működő, a 06-1-4612400 telefonszámon elérhető tájékoztatási szolgálatot, mert egyre többen érdeklődnek a Pestre utazás szervezett lehetőségeiről és a tüntetés részleteiről – mondta Székely Tamás.
    A szervezet elnökének a tapasztalatai szerint az emberek kezdik felismerni, hogy a saját jogaikért kiállni legalább annyira kötelességük, mint dolgozni, vagy adót fizetni, ezért érezhetően nagy készülődéssel várják a Európai Szakszervezetek Szövetségének (ETUC) Budapestre tervezett demonstrációját. Az a tény, hogy idén nálunk tüntet Európa, arra is alkalom, hogy a magyarok megmutassák erejüket, s felhívják a döntéshozók figyelmét a felelőtlen intézkedéseik következményeire – olvasható a közleményben.

    Az érdekvédők úgy vélik, utcán a helye mindenkinek április 9-én, aki egyetért a VDSZ illetve a szakszervezetek céljaival, azaz biztos munkahelyeket, kiszámítható, biztonságos nyugdíjas éveket szeretne, valamint lehetőséget 40 év szolgálati idő utáni visszavonulásra az aktív munkától. De csatlakozniuk kell a tömegdemonstrációhoz azoknak is, akik folyamatosan több műszakban dolgoznak, szervezetük „elhasználódik”, miközben a kormány éppen most készül kirántani alóluk a korkedvezményt és a korengedményt.

    A tiltakozók soraiban a helyük azoknak is, akik nem értenek egyet azzal, hogy felelőtlen döntéshozók az érdekvédelem kihagyásával, kényük, kedvük szerint döntsenek milliók sorsáról. Az érdemi szociális párbeszéd alapjog Európában!

    Székely szerint a gigantikusra tervezett tömegmegmozdulás az első komoly figyelmeztetés: elég volt egyes döntéshozók felelőtlen, laikus, súlyos következményekkel járó ötleteléseiből.

    A VDSZ információs szolgálata várja a csatlakozással kapcsolatos kérdéseket. Találkozás: 2011. április 9-én a Benczúr utca 45. szám alatti székház előtt. A gyülekezőket a VDSZ délelőtt 11 órától gyerekprogramokkal és sok meglepetéssel várja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top