Close

A soproniak önvizsgálatot várnak a szocialistáktól

Önvizsgálatot várnánk a szocialistáktól – jelentette ki Pongrácz Attila, önkormányzati képviselő, a Fidesz Soproni Szervezetének alelnöke mai sajtótájékoztatóján arra utalva, hogy több olyan soproni beruházás is van, amely az előző szocialista önkormányzati ciklus hibás döntése miatt nyomja a soproniak vállát, a város költségvetését – írja a soproni Fidesz sajtóosztálya portálunkhoz pénteken eljuttatott közleményében.
Mint írják: az egyik ilyen beruházás a Fészek apartmanház ügye. A kiadási és bevételi adatokat nézve mintegy 600 millió forintos veszteség származik a szocialista városvezetés idején történt kockázatos, hibás, felesleges és józanésszel szinte nem is indokolható döntésből – mondta el Pongrácz Attila.

A közlemény kitér arra is: a tűzoltólaktanyának kiszemelt Győri úti ingatlanok megvásárlására 2006-ban kötöttek szerződést. Utóbbi kapcsán mindenképpen elgondolkodtató, hogy miért kellett 272 millió forintért megvásárolni egy tűzoltólaktanyának lényegében alkalmatlan ingatlant, amikor egy önkormányzati tulajdonú telken -akár az ipari parkban- ekkora összegből már egy teljesen új, a tűzoltók igényeinek mindenben megfelelő laktanyát lehetett volna építeni, és a jelenlegi belvárosi ingatlant hasznosítani.

A legnagyobb horderejű mégis a Petőfi téri mélygarázs építésének ügye – emlékeztetett az önkormányzati képviselő, aki kifejtette: Önkormányzatunk a Legfelsőbb Bíróságig is elment, hogy visszaszerezze a soproniak pénzét. A pert megnyertük, a Legfelsőbb Bíróság pedig kimondta, hogy a szocialisták által kötött szerződés törvénytelen. Ez a beruházásuk is valóban ezer sebből vérzik, éves szinten 120-130 millió veszteséget okoz a soproniaknak.

A szocialisták zűrös soproni örökségét még a mai napig sem sikerült teljesen lezárni. Eddig valamennyi lezárult pert megnyertünk, és továbbra is azon dolgozunk, hogy érvényt szerezzünk a soproni emberek jogos érdekeinek, és hogy csökkentsük az innen származó költségvetési terheket – fogalmazott a helyi Fidesz alelnöke a közlemény szerint.
A szocialisták történelmi bűne, hogy eladósították az államot, az önkormányzatokat, és a családokat.

Aláásták a közélet tisztaságába vetett hitet. Kalmár István helyi MSZP jelenlegi elnök alpolgármesterként részt vett a város gazdasági helyzetét hosszú távon hátrányosan befolyásoló döntések meghozatalában. Szavazatával hozzájárult a mélygarázshoz -melynek előterjesztője is volt- és az apartmanházhoz, aláírásával pedig a jogszabályellenes „jó erkölcsbe ütköző” Pozsonyi úti telek eladásához.

Ezek után az ember általában böjti körülmények között elmélkedik korábbi politikai szerepvállalásának megalapozottságáról és újra és újra sem tud szabadulni attól a bizonytalanságtól, hogy jó helyen van-e a közéletben – mondta Pongrácz Attila.

Forrás: fidesz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top