Close

Kedden látnak napvilágot a strukturális reformok

Kedden jelenti be a kormány a strukturális reformokat – közölte csütörtökön Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. A bejelentésben várhatóan Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter fog ‘főszerepet vállalni’. Ezenkívül Magyarország eladósításának kivizsgálására parlamenti albizottság létrehozását kezdeményezi a Fidesz – jelentette be az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának fideszes alelnöke.

Kedden jelenti be a kormány a strukturális reformokat. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón közölte: a bejelentésben várhatóan Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter fog ‘főszerepet vállalni’. Hozzátette, szombaton kerül a kabinet elé a strukturális reformokkal kapcsolatos végleges előterjesztés.

A reformok ‘csúszását’ firtató kérdésre Szijjártó Péter azt mondta: a konzultációk és a szakmai egyeztetések még tartanak, ez az oka annak, hogy a hét végén kerül a kabinet elé a végleges előterjesztés.

A kormányfő szóvivője a kilakoltatási moratóriumot érintő újságírói kérdésre közölte: senkit nem lehet utcára tenni csak azért, mert nem tudja fizetni a törlesztőrészletet. ‘Tehát a most hatályos kilakoltatási moratórium lejárta után is gondoskodni fogunk arról, hogy kilakoltatások ne tudjanak megtörténni’

Szijjártó Péter azt is elmondta: az ország eladósítása az egyik legnagyobb politikai bűn, amelyet valaha elkövettek politikusok Magyarország ellen. A javaslat szerint a költségvetési bizottságban jönne létre az albizottság – amelynek az elnöke a fideszes Dancsó József lenne.

A testület az elmúlt nyolc év gazdasággal kapcsolatos kormányzati döntéseit világítaná át, a politikai mellett az esetleges jogi felelősséget is vizsgálnák – mondta Szijjártó Péter Budapesten, sajtótájékoztatón. A miniszterelnök szóvivője kiemelte: az ország eladósítása az egyik legnagyobb politikai bűn, amelyet valaha elkövettek politikusok Magyarország ellen. Ennek a bizottságnak jogos lesz az az igénye, hogy személyesen kikérje azoknak a véleményét, akik az ország eladósítása során a felelős döntéseket meghozhatták. Akik ebben az időszakban miniszterelnökök vagy pénzügyminiszterek voltak, az ő személyes véleményükre joggal számítunk ebben az ügyben. Gyurcsány Ferenc, Veres János, vagy Draskovics Tibor álláspontját is szívesen meghallgatnák ebben a kérdésben – fejtette ki Szijjártó Péter, a számvevőszéki és költségvetési bizottság alelnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top