Close

Építőmunkások – választójogot a gyermekeknek!

Magyarországon kb. 4,3 millió lakóingatlan van. Ha százévenkénti megújulást remélünk, évi 43 ezernek kellene épülnie.

 

 

 

Ezzel szemben most 30 ezernél kevesebb épül. A romló tendencia hatodik éve tart. Azóta érzékelhető az MSZP-kormány döntésének a hatása (megszűnt az építéshez adott kamattámogatás, teret nyitva a svájcifrank-alapú országrontásnak) – de nem ez az egyetlen ok.

A legeslegfőbb ok az, hogy nincsen miért építeni. Száz lakásban átlag 240-en laknak, bő évtizede már nincsen meg a szobánkénti egy fő sem. Az építkezés sajátos dimenzióba került: gazdagok luxusa lett, az átlagember nem gondolkodhat lakás- vagy házépítésben.

Ez az önpuszító folyamat csak akkor fordulhat meg, ha több gyermek születik; nagyobb családok lesznek és emberbarát támogatási rendszer. Különben abban reménykedhet az építőipar, hogy gazdagok luxusát szolgálja ki – de ez sosem lesz széles és virágzó iparág. Kevesek fogják teljesíteni a kevesek extra kívánságait.

A kilábaláshoz lélekszám-emelkedés kell. Ha az megindul, akkor biztosan meg fog élénkülni az építőipar is. Persze nem másnap, de belátható időn belül, és bizonyosan. Máskülönben új szakma után kell nézni…

Építőmunkás Honfitársaink! Most tehettek a legtöbbet a jövőért, a saját jövőtökért is: álljatok ki a gyermekek választójogáért! Mert a Ti egzisztenciátokat éli föl a gyermekellenes intézkedéseket hozó kormányzat.

Forrás: gondola.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top