Close

Kézilabda sikerektől hangos hétvége

Rég nem látott kézilabda fiesztával kényeztettek el hazai klubcsapataink. A Győr, a Vác és a Ferencváros női kézilabdacsapata is sorsdöntő összecsapás elé nézett a hétvégén. A magyar hölgyek hatalmas meglepetésre mindhárom alkalommal győztesen hagyták el a csata helyszínéül szolgáló kézilabda csarnokot. 

A nemzetközi kupa porondon először a Ferencváros női kézilabda csapata lépett pályára a magyar együttesek közül. A Fradi a KEK-ben, vagyis a Kupagyőztesek Európa Kupájának nyolcaddöntőjén fogadta vendégül a Viborg együttesét. A zöld-fehér hazaiak drámai csatában győzték le a kétszeres Bajnokok Ligája győztes dán alakulatot. Bár Grit Jurackék otthon egy góllal legyőzték Elek Gábor együttesét, a visszavágón idegenben lőtt több góllal a Ferencváros jutott tovább. A mindent eldöntő találat három másodperccel a vége előtt született. Tomori kiharcolt egy hétméterest, amelyet Zácsik Szandra hidegvérrel értékesített, így elkezdhetett ünnepelni a Ferencvárosi szurkoló tábor. A „Zöld Sasok” nem várt győzelmükkel bejutottak a KEK negyeddöntőjébe. 
A hétvégi kitűnő nemzetközi szereplés tovább folytatódott. A Vác női csapata az EHF kupában volt érdekelt. A piros-fehérben játszó váciak a norvég Byasen együttesét fogadták. Az első mérkőzést szintén Vácon játszották le a csapatok egy nappal korábban, szombaton. Akkor a Byasen nyert 34–29-re. Az óriási meglepetésnek számító vasárnapi bravúrgyőzelem egyik kulcsfigurája Herr Orsolya volt. A váci kapusnak 16 perc alatt csak két gólt tudtak dobni a vendégek, akiknek arcán az értetlenség jeleit lehetett felfedezni, láthatóan őket is meglepte, hogy röpke 24 óra alatt ilyen nagyot javult ellenfelük játéka. Bár a végére felzárkózott valamelyest a Byasen, ez már nem volt elegendő a fordításhoz. A Vác 31–24-re győzött, így összesítésben két góllal jobbnak bizonyult a remek erőkből álló norvég csapatnál és bejutott a legjobb nyolc közé az EHF kupában. 
Harmadik magyar csapatunk győzelme talán nem olyan „világraszóló” siker, mint az előző két alakulaté, de minden győzelemnek örülni kell. A győri lányok a Lipcse női kézilabda csapatát fogadták a Magvassy sportcsarnokban. A kategória ezúttal a legmagasabb fokozat, vagyis a Bajnokok Ligája, ahol már nincsenek kis csapatok, itt minden egyes győzelemért vérrel-verejtékkel meg kell küzdeni. A Győr női kézisei ehhez méltóan, igen harcosan kezdték a találkozót. Bár a második félidőben egy rövid időre elfogyott a Rába partiak lelkesedése, az edző Konkoly Csaba jól forgatta a csapatot, s mindig akadt friss játékos, aki gólokkal növelte a lipcseiek és a hazaiak közti különbséget. Az ETO végül 25-20-ra győzte le a német Lipcse csapatát, s a Bajnokok Ligája középdöntő csoportjának első helyéről várhatja a jövő szombati, Larvik elleni idegenbeli mérkőzést. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top