Close

Hobo szerint vége a bluesnak

A Hobo Blues Band búcsúkoncertjére készülő Földes László Hobó az InfoRádió Aréna vendége volt. Szerinte a blues a hitelességről szól.

„A bluesnak vége van. Nem akarok senkit megbántani, de a magyar blueszenében Deák Bill Gyula maradt és én. Fogok is készíteni egy lemezt Rekviem a bluesért címmel” – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Földes László Hobo. Az előadóművész kiemelte: a blues egy könnyen elsajátítható zenei körre épül, így sokan azt hitték, hogy ha ezt megtanulják lejátszani, azzal már blueszenésszé válnak, pedig az egész inkább a hitelességről szól.

A zenész emlékeztetett, hogy a 90-as évek elején létezett a Palermo Boogie Gang, a Takács Tamás Dirty Blues Band és a Herfli Davidson. „Az egyik zenekar tagja kijelentette, hogy magyarul nem lehet bluest játszani. Nekem már azzal bajom van, ha valaki nem az anyanyelvén énekel. Az elég furcsa volt nekem és rosszul is esett, hogy az akkor 25 éves gyerekek kijelentették, hogyan kell bluest játszani” – fejtette ki.

Hobo hozzátette: elég hamar eltűntek ezek a zenekarok, és maradandót nem tudtak alkotni, mert nem volt egyéniségük.

„A nagy magyar bluesrobbanás a 90-es évek elején volt, és nem maradt az említett zenekarok után semmi, ez pedig kétségbeejtő. Az egész dolog a Deák Bill Gyulára és rám maradt, de ha mi is abbahagyjuk, akkor vége lesz” – hangsúlyozta. A zenész szerint a bluesnak az egész világon vége, mert Amerikában a fiatal feketebőrűek is mást játszanak.
inforadio.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top