Close

MARGARÉTA-projekt

Környezetipar, új hulladékhasznosító technológiák honosítása, megtakarított energia, minőségi építés: ezekhez az Új Széchenyi Tervben is kiemelt helyet elfoglaló programpontokhoz illeszkedő projektet mutatott be Szűcs László a dél-dunántúli régióban.

A munkahelyteremtésre, vállalkozásfejlesztésre és innovációra nyitott gazdasági régiókat megcélzó bemutatósorozat harmadik állomásán, Mezőfalván a projektvezető kiemelte: a startvonalon állnak egy egészen kreatív, teljességében magyar energetikai és hulladékhasznosítási elemekkel kombinált, zöld-passzív építési technológia indításával.

Az üveghab kavicsból történő építőelemkészlet-gyártás és a speciális építési technológia kifejlesztését követően első körben a szociális- és bérlakásprogram, valamint az önkormányzati fejlesztésekre fordítanak kiemelt figyelmet 2012–13-tól, de aktív szereplői kívánnak lenni később az iroda, kereskedelmi, ipari és mezőgazdasági ingatlanpiacnak is.

A cél egy új, 100%-ban magyar zöld-passzív gyártási és építési technológia, az ingatlanpiaci fejlesztések terén pedig egy új minőségi és minősítési rendszer bevezetése.

Már a projekt első fázisában, 2014-ig 1665 munkahelynek teremtene létalapot a projekt (ebből 800 új munkahelynek).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top