Close

Sokszínű „belépő” az amerikai folkzene világába

Beigazolódni látszik a svéd produkciós-promóciós cég a Hemifran vezetőjének, Peter Holmstedt-nek a megérzése, mely szerint van piaci igény egy olyan – nevezzük úgy „kedvcsináló” – kiadványra, ami reklámot csinál az amerikai folkzenének.

 

 

Ennek szellemében tavaly a Hemifran elkészítette a kötelékébe tartozó muzsikusok legjobb felvételeit tartalmazó válogatásalbumát, ami a Like It Better Here – Music From Homecímet kapta. A lemez nagyon gyorsan népszerűvé vált Európa szerte. Ezen fellelkesülve a közelmúltban elkészült a folytatás is, amelynek a lemezborítóján a More Music From Homealcím szerepel.

A kiadvány külső megjelenés tekintetében egyforma az elődjével. Ugyanis a korong le nem játszható fele most is éppen olyan barázdákat tartalmaz, mint a bakelit lemezek.  Így vizuálisan olyan érzése van az embernek, hogy van egy mini LP-je.

A repertoár 18 számot tartalmaz a Hemifran legnépszerűbb előadóitól. Elhangzik többek között Jeff Larson-tól a Your Way Back Home, Slowman-től a Homeless, Anthony Crawford-tól a Unexpected, Annie Keating-től a Water Tower View és Clarence Bucaro-tól a Looking for Home.

A lemez zenei anyaga egy olyan – szélesebb – stílusvilágot fog át amelyben a „központi” elemnek számító folk-on túl éppúgy képviselteti magát a folk-rock, a country, mint a soft rock.

Annak aki most ismerkedik a tengerentúli folkzene világával szinte kötelező „tananyagnak” számít a legújabb Hemifran kiadvány.

Kiadó: Hemifran
Honlap: www.hemifran.com

Forrás: www.gondola.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top