Close

Fel kell lépni a keresztény kultúra peremre szorítása ellen

A katolikus média munkatársainak felelősségét és a keresztény kultúra védelmének szükségességét hangsúlyozta Sean Brady bíboros, Írország prímása a Katolikus Média Világszövetség képviselőihez intézett beszédében.

 

 

A Katolikus Média Világszövetség (SIGNIS) képviselői január 27-étől Dublinban tanácskoznak. A konferencia résztvevőihez intézett beszédében Sean Brady bíboros, Armagh érseke és Írország prímása kiemelte: a kommunikációban dolgozóknak ma különösen fontos feladata, hogy szálljanak szembe a keresztény kultúra peremre szorításával Európában, a mozi, a televízió, az internet és más médiaformákon keresztül.

Emlékeztetett, hogy ezen a héten XVI. Benedek pápa a Tömegtájékoztatás Világnapjára írt üzenetében kiemelte: a személyes emberi kapcsolatok továbbra is alapvetőek maradnak a hit átadásában – olvasható a Vatikáni Rádió magyar nylevű honlapján.

A Katolikus Média Világszövetségnek különleges felelőssége van abban, hogy buzdítsák a fiatalokat: kötelezzék el magukat olyan személyekkel, akik a kortárs kultúra keresztény értékekkel való átitatásán dolgoznak dokumentumfilmek és más típusú műsorok készítése által – fogalmazott a dublini konferencia résztvevőinek Sean Brady bíboros.

Forrás: Magyar Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top