Close

Továbbra sem javult a főváros levegője

A szállópor-szennyezettség miatt továbbra is fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten – tájékoztatott közleményében a Főpolgármesteri Hivatal. A szállópor hétfői átlagkoncentrációja egyetlen mérőállomáson sem lépte túl a riasztási küszöbértéket, így Budapesten továbbra sem kell elrendelni a riasztási fokozatot.


A hétfői mérési adatok alapján továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, mivel a fővárosban, a javulás ellenére sem csökkent jelentősen a szállópor-koncentrációja a levegőben. A légszennyezettségi állapotot mérő műszerek adatai alapján a kisméretű szállópor szintje a Széna téren és az Erzsébet téren is meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

A szmogriadó tájékoztatási fokozatát hétfőn rendelték el Budapesten. A főpolgármester akkor arra kérte a budapestieket, hogy ne használják a korszerűtlen, környezetszennyező autókat, lehetőleg tömegközlekedéssel utazzanak és mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések, mint például a kandallók, cserépkályhák üzemelését. A tájékoztatási fokozat olyan légszennyezettségi szint, amelynek rövid idejű hatása veszélyt jelenthet az arra érzékenyekre, gyerekekre, idősekre, krónikus betegekre.

 

FH

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top