Close

NFM: a lehető legolcsóbb repülőjegyekkel utaztatták a delegációkat

A lehető legolcsóbb repülőjegyekkel utaztatta és utaztatja a jövőben is a delegációit a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). A külföldi tanácskozásokon az ország anyagi teherbíró képességének megfelelő költséghatékony megoldásként csak a legszükségesebb anyagi és emberi erőforrásokkal vettek részt – reagált a tárca hétfői állásfoglalásában arra, hogy az MSZP szerint luxusutazási irodát működtet a kormány. A szocialista Szabó Imre volt környezetvédelmi miniszter az MTI-hez múlt pénteken eljuttatott közleményében azt írta: az NFM előbb egy 9 fős delegációt utaztatott Kínába 10 millió forintért, majd tizenhét hivatalnokot küldött Cancún tengerpartjára, 18 millió forintos költségkeretben.

Pártja szerint az elmúlt nyolc hónapban „nagyobb és drágább luxusutazásokra fizette be kormányának hivatalnokait, mint bármely kabinet az elmúlt több mint húsz esztendőben”.

Az NFM hétfői állásfoglalásában közölte: „ellentétben (…) az előző kormány és Szabó Imre korábbi gyakorlatával az ország anyagi teherbíró képességének megfelelő költséghatékony megoldásként csak a legszükségesebb anyagi és emberi erőforrásokkal – 17 fővel – vett részt a cancúni klímacsúcson, míg a kínai megbeszélésekre 9 fő utazott el”.

Az előző kormány regnálása alatt a hasonlóan ENSZ szervezésű koppenhágai klímacsúcsra 27 fővel vonult ki Magyarország. Ráadásul a szervezési fiaskónak köszönhetően a magyar delegáció akkor a nem éppen olcsóságáról híres Malmőben (Svédország) volt kénytelen megszállni, és költséghatékonynak nem nevezhető megoldásként naponta vonattal utazott a klímacsúcsnak otthont adó Koppenhágába (Dánia) – olvasható a közleményben.

A tárca leszögezi: delegációit „az adott körülmények között, minden esetben a lehető legolcsóbb repülőjegyekkel utaztatta és utaztatja a jövőben is”. „Munkatársaink a legésszerűbb és az elérhető legolcsóbb szálláslehetőséget kiválasztva vesznek részt a nemzetközi megbeszéléseken, maximálisan figyelembe véve a közpénzekkel való takarékosság szempontjait, ugyanakkor az utazások megszervezésénél a tárca nem feledkezhet meg munkatársai személyes biztonságáról, és a hatékony munkavégzéshez szükséges fizikai és szellemi teherbíró képességeik biztosításának szükségességéről” – áll a dokumentumban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top